Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: kwartfinale Zwitserland – Spanje

EURO2020: kwartfinale Zwitserland – Spanje

Vrijdag 2 juli om 18:00 uur worden de kwartfinales van EURO2020 afgetrapt. In dat eerste duel staan Zwitserland en Spanje tegenover elkaar. Het is de eerste van de vier wedstrijden die op vrijdag en zaterdag gespeeld zullen worden. Wat wordt Zwitserland – Spanje?

Dat de Zwitsers tot de laatste acht behoren, mag gerust een verrassing heten. In de achtste finales waren zij net iets sterker dan wereldkampioen Frankrijk. Na een 3-3 eindstand wist Zwitserland de penalty’s beter te nemen dan de Fransen. Spanje rekende in een spektakelstuk af met Kroatië (3-5) waardoor ook de Spanjaarden nog kans maken op de Europese titel. Wat wordt Zwitserland – Spanje?

Statistieken Zwitserland – Spanje

In de UEFA Nations League van vorig jaar stond Zwitserland – Spanje ook al op het programma. Op 10 oktober 2020 wist Spanje met 1-0 te winnen van de Zwitsers dankzij een goal van Real Sociedad middenvelder Mikel Oyarzabal (14e minuut).

In Zwitserland eindigde de onderlinge confrontatie op 14 november in een gelijkspel. Atalanta Bergamo speler Remo Freuler opende al na 26 minuten de score: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Na de thee wist Sergio Ramos een opvallende statistiek te realiseren. Hij slaagde erin twee strafschoppen in één helft te missen. Hierdoor bleef het lang 1-0. Spanje wist in het slot van het duel alsnog het doel te vinden achter de Zwitserse doelman Yann Sommer. Invaller Gerard Moreno (Villarreal) maakte in de 89e minuut 1-1.

Voor deze dubbele confrontatie ging het ook al heen en weer als het gaat om overwinning op elkaar. Spanje voerde wel de boventoon met drie zeges. Zwitserland won eenmaal en tot twee keer werd het een gelijkspel.

Wat verwachten de coaches van Zwitserland – Spanje?

Bij de Zwitserse bondcoach Vladimir Petkovic is het vertrouwen na de zege op Frankrijk huizenhoog. Hij denkt dan ook niet dat zijn ploeg kansloos zal zijn tegen het sterker geachte Spanje: “Ik heb de beschikking over een team van superklasse”, zegt de Zwitserse keuzeheer.

Vladmir Petkovic: “Ook tegen Spanje nieuw niveau bereiken”

“Nu we een nieuw niveau hebben bereikt, zal ik mijn ploeg vragen om dat straks tegen Spanje terug ook te doen. En daarna wéér in de halve eindstrijd”, zo sluit hij zijn vooruitblik op de wedstrijd Zwitserland – Spanje af.

Luis Enrique: “Zwitserland heeft geen zwakke plekken”

“Zwitserland is één van de beste Europese ploegen. Het is een team dat op de aanval speelt. Als je hun spel analyseert, dan zie je dat ze nergens echt zwakke plekken hebben”, prijst Enrique de Zwitserse formatie in de hemel.

| “Spelen voor titels” |

“Wij willen spelen voor titels, dus dan moet je dit soort matches zien te overleven en finales gaan spelen. We zullen echt ons best moeten doen om Zwitserland te verslaan. We hebben nog enkele dagen om te herstellen voor de kwartfinales”, besluit de bondscoach zijn verhaal.

Wanneer is Zwitserland – Spanje?

De kwartfinales wedstrijd Zwitserland – Spanje zal op vrijdag 2 juli om 18:00 uur plaatsvinden in de Gazprom Arena te Baku. De winnaar van het duel in de hoofdstad van Azerbeidzjan zal vervolgens in de halve eindstrijd spelen tegen de winnaar uit het duel tussen België en Italië. Dat duel wordt op dezelfde dag afgewerkt, maar begint om 21:00 uur.

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw EURO2020 platform!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie