Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: Nederland – Oostenrijk

EURO2020: Nederland – Oostenrijk

Het Europees kampioenschap voetbal is voor Nederland nu ook echt begonnen. De 3-2 overwinning op de Oekraïne zorgde voor blijdschap en opluchting in het Oranje-kamp. De eerste drie punten zijn binnen en als er donderdag tegen Oostenrijk opnieuw gewonnen wordt, is plaatsing voor de volgende ronde al (vrijwel zeker) een feit. Wordt Nederland – Oostenrijk de wedstrijd van de ultieme bevestiging voor Frank de Boer en zijn mannen? 

Analyse Nederland – Oostenrijk

Maar winnen van Oostenrijk, is dat wel zo gemakkelijk? Afgaande op de laatste vijf ontmoetingen moet dat geen probleem zijn. Nederland verloor deze eeuw nog niet één keer van de Oostenrijkse formatie. De laatste drie keer waren het echter wel vriendschappelijke duels, donderdag gaat het echt om de punten. En dat is natuurlijk wel andere koek.

Gelukkig kan Nederland ook bogen op goede historische resultaten tijdens officiële interlands. In het seizoen 2002 – 2003 werd Oostenrijk tijdens de EK kwalificatiereeks tot tweemaal toe met nul punten naar huis gestuurd. In de heenwedstrijd pakte Oranje uit met een 0-3 zege. In het thuisduel deed men dat nog even dunnetjes over: 3-1.

Voortuitblik Nederland – Oostenrijk

Beide bondscoaches begonnen het toernooi dus met een overwinning. En dus kan de winnaar van aanstaande donderdag zich af gaan opmaken voor de volgende ronde. Bij een gelijkspel is alles nog mogelijk.

Frank de Boer: “We krijgen niks cadeau op dit EK”

Bondscoach Frank de Boer: “Ik heb een vrij goed Nederlands elftal gezien. Ik denk dat ze 5-3-2 behoorlijk in de smiezen hebben. Als je 2-0 voorstaat, hoef je niet continu de druk vooruit te zetten. We hadden moeite met doordekken bij Oleksandr Zinchenko, dat was ook bij die vrije trap waar de 2-2 uit viel”, zei De Boer tegenover de verslaggever van de NOS.

Prachtig goal Dumfries

Daartegen vervolgt hij zijn analyse over de eerste wedstrijd met een reactie op de comeback van Oekraïne: “Er zullen ook altijd kansen komen voor een tegenstander, maar deze twee waren niet nodig geweest. Het waren twee tegengoals die we niet hadden moeten weggeven. Gelukkig maakte Denzel Dumfries (PSV) nog een prachtige kopbal.”

Nederland – Oostenrijk: “Beide landen spelen voor winst”

Tot slot blikte hij ook vooruit naar het duel tegen Oostenrijk “Het is altijd lekker om met een overwinning te beginnen. De eerste stap naar de volgende fase is gezet, maar we krijgen niks cadeau dit EK ook Oostenrijk zal vol op de winst spelen donderdag” ,aldus bondscoach De Boer bij de landelijke televisiezender.

Stand Poule C

In Poule C staat Nederland momenteel tweede. Oostenrijk is koploper dankzij een beter doelsaldo (3-1 om 3-2). Noord-Macedonië staat samen met Oekraïne op nul punten uit één duel. Zij spelen ook komende donderdag tegen elkaar in een poging hun eerste punt(en) binnen te halen. Na Nederland – Oostenrijk volgt er nog het duel tegen Noord-Macedonië voor Oranje. In die laatste speelronde staan Oostenrijk en Oekraïne ook tegenover elkaar.

De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor de volgende ronde. De beste nummers drie gaan ook nog naar de knock-outfase van dit Europees kampioenschap voetbal. De nummer vier is sowieso uitgeschakeld na de groepsfase.

Volg al het EK voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie