Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: Nederland – Tsjechië in achtste finales

EURO2020: Nederland – Tsjechië in achtste finales

Ineens kwam daar het nieuws: Nederland speelt niet tegen Portugal, maar tegen Tsjechië! Een zucht van opluchting ging door het land, maar de Tsjechen zijn al vaker spelbreker geweest voor Oranje. Zo misten ‘we’ EUEO2016 mede dankzij twee nederlagen tegen Tsjechië in de EK kwalificatiereeks. Ook in het verdere verleden heeft het Nederlands elftal moeite gehad met het Tsjechische voetbalelftal. Kan bondscoach Frank de Boer daarmee afrekenen en zich via Nederland – Tsjechië een weg banen naar de kwartfinales van dit EK voetbal?

Speelschema vanaf Nederland – Tsjechië

Nederland zit zogezegd aan de goede kant van het speelschema. Na Nederland – Tsjechië mag de winnaar zich opmaken voor een duel tegen de winnaar van Wales – Denemarken. In de halve finales wacht dan waarschijnlijk Engeland of Duitsland. Dat betekent dat Oranje tot en met de finale landen als België, Portugal, Frankrijk en Spanje ontloopt. Uiteraard moeten onze jongens dan wel zover zien te komen.

De achtste finale wedstrijd Nederland – Tsjechië staat gepland voor zondag 27 juni 18:00 uur in de Púskas Arena te Budapest. Dat betekent dat het Nederlands elftal in het onderste deel van het schema zit. Hierin zitten naast ons land en Tsjechië ook Zweden, Oekraïne, Engeland, Duitsland, Wales en Denemarken. Mocht Nederland winnen, dan komt het op 7 juli weer in actie in de kwartfinale.

Bondscoach Frank de Boer: “Tsjechië komende dagen goed analyseren”

Voor Frank de Boer is de start van de knock-outfase een bijzonder moment, omdat veel mensen hem (en het Nederlands elftal) al hadden afgeschreven. Nu niet Portugal, maar Tsjechië wacht, liggen er plots weer kansen en heeft iedereen er weer vertrouwen in. De Boer: “Natuurlijk verheugen we ons op de start van de knock-outfase. We zullen top moeten zijn om een goed resultaat te halen tegen Tsjechië. Ze hebben in de groepsfase laten zien wat ze kunnen, we zullen vol aan de bak moeten.”

De spelers en de staf hebben nog drie dagen om klaar te raken voor dit duel in de achtste finales. “We gaan de komende dagen gebruiken om Tsjechië goed te analyseren”, laat De Boer weten in een reactie tegenover OnsOranje.

Bondscoach Tsjechië: “We zijn een vervelende ploeg om tegen te spelen”

Jaroslav Šilhavý is de bondscoach van dienst bij de Tsjechische formatie. Hij wist eerder dit jaar België nog op 1-1 te houden in de WK kwalificatiereeks voor Qatar 2022. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje klinkt hij dan ook zeer zelfverzekerd: “We zijn een zeer vervelende ploeg om tegen te spelen. We lopen niet over van kwaliteit, maar zijn wel een echt team. We geloven ook in onze eigen kracht, want we hebben ons niet voor niets kunnen plaatsen voor deze knock-outfase.”

“Op goede dag kunnen we van iedereen winnen”

Toch blijven ze in het Tsjechische kamp ook wel realistisch: “Het is vooral voor onze fans een mooie mogelijkheid om in grote getallen naar het stadion te komen. Als ik alleen naar de tegenstander kijk, dan zullen we het in de wedstrijd moeten zien. Wij zien Nederland als een van de topteams en favorieten voor dit EK. Dus in de wedstrijd kunnen we zien of we kans maken. Op een goede dag kunnen we van iedereen winnen”, zo besluit assistent bondscoach Jirí Chytrý zijn vooruitblik.

Volg al het EK nieuws hier vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie