Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020 topper: Frankrijk – Duitsland

EURO2020 topper: Frankrijk – Duitsland

Op de laatste speeldag van de eerste ronde in de groepsfase staat een regelrechte topper gepland: Frankrijk – Duitsland. Een wedstrijd die ook niet zou misstaan als finale, maar nu al in de eerste ronde wordt gespeeld. Pakt Frankrijk of Duitsland direct een voorsprong op een directe concurrent of wordt het een gelijkspel in Poule F, de poule des doods?

Geschiedenis Frankrijk – Duitsland

De geschiedenis van Frankrijk – Duitsland is niet zo roemrijk als je misschien zou verwachten. Beide landen speelden pas veertien keer tegen elkaar. Frankrijk won zeven keer, Duitsland vier keer en alle andere keren eindigde het duel onbeslist.

Het wordt het negende optreden van de Fransen op een EK eindronde. Tweemaal won Les Bleus: 1984 en 2000. Frankrijk is ook de regerend wereldkampioen. Tijdens het WK van 2018 won Frankrijk van Kroatië met 4-2 en werd zo voor de tweede keer in haar bestaan wereldkampioen voetbal. De eerste keer was 1998.

Duitsland speelt voor de dertiende keer mee aan een eindronde van het Europees kampioenschap voetbal. Die Mannschaft werd tot nu toe drie keer eindwinnaar: 1972, 1980 en 1996. Het is dus al behoorlijk wat jaartjes geleden dat onze Oosterburen de EK titel wist te veroveren.

Groep F: Poule des doods

Frankrijk en Duitsland zijn natuurlijk twee toplanden in het voetbal, maar omdat ook Portugal in deze poule zit wordt Poule F als de poule des doods gezien. Naast deze drie toplanden zit ook Hongarije in deze groep ingedeeld. Van de Hongaren wordt weinig verwacht, maar wie niet van Hongarije wint is waarschijnlijk ook gezien voor plaatsing in de volgende ronde.

De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor de knock-outfase. Voor de nummer is er nog hoop. De beste nummers drie gaan namelijk ook nog door naar de volgende ronde. Met een beetje geluk gaan Frankrijk, Duitsland en Portugal toch alle drie door. Maar wellicht draaien ze elkaar ook de nek om in deze poule des doods.

Bondscoaches over Frankrijk – Duitsland

In de aanloop naar de topper is er al veel gezegd en geschreven over de topper. Andere landen hebben al aangegeven blij te zijn niet in Groep F te zitten. De bondscoaches van Frankrijk en Duitsland hebben ook tijd gehad om na te denken over het naderende duel.

Joachim Low: “Frankrijk is erg onberekenbaar”

De Duitse bondscoach Joachim Löw: “Frankrijk past zich goed aan aan hun tegenstander, dat kunnen ze goed. Tactisch zijn ze dus erg sterk. Ze hebben verder ook veel individuele kwaliteiten, waardoor ze erg onberekenbaar zijn. Het is voor ons direct een zware wedstrijd, maar ik heb ook vertrouwen in ons eigen team.”

Didier Deschamps: “Duitsland heeft een enorm goed team”

Frankrijk-coach Didier Deschamps kreeg goed nieuws voorafgaand aan deze topper tegen de Duitsers. Deschamps kan aanstaande dinsdag weer beschikken over zijn twee topspitsen: Karim Benzema en Antoine Griezmann. Deschamps: “Dat is zeker goed nieuws. Tegen een team als Duitsland hebben we immers iedereen nodig. Ik heb zeker vertrouwen in dit EK en dus ook in de wedstrijd tegen Duitsland. Maar gemakkelijk zal dat niet worden, want zij hebben een enorm goed team en zijn niet voor niets één van de favorieten voor de eindzege op dit EK voetbal.”

Volg al het nieuws rondom EURO2020 vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie