Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa Conference League: Feyenoord – FC Luzern in Rotterdamse Kuip

Europa Conference League: Feyenoord – FC Luzern in Rotterdamse Kuip

Donderdagavond speelt Feyenoord in de eigen Kuip de return in de voorronde van Europa Conference League. Na de 0-3 winst in de uitwedstrijd tegen FC Luzern mag het normaal gesproken geen probleem zijn om donderdag de volgende ronde te bereiken. Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – FC Luzern.

Statistieken Feyenoord – FC Luzern

Feyenoord begint het duel zonder Lutsharel Geertruida, Aliou Balde, Denzel Hall en Christian Conteh. Het viertal is geblesseerd en kan derhalve niet aantreden tegen de Zwitserse formatie.

Fredrik Aursnes tekende deze week een contract tot 2024 bij Feyenoord, maar is voor het duel in de voorronde van de Europa Conference League nog niet speelgerechtigd. Er zijn verder geen spelers die op scherp staan qua gele kaarten, ook is er niemand geschorst.

Head 2 Head Feyenoord – FC Luzern

De geschiedenis van de onderlinge ontmoetingen tussen beide clubs is kort. Zelfs zo kort dat de wedstrijd die vorige week werd gespeeld pas de tweede ontmoeting was waarin beide ploegen elkaar op het internationale podium troffen.

De eerste keer was in het seizoen 1992 – 1993. Ook toen waren de Zwitsers de tegenstander, destijds in de toenmalige Europa Cup II. Luzern won thuis met 1-0 van Feyenoord, maar kreeg in de Kuip met 4-1 een oplawaai van de Rotterdammers.

Arne Slot over FC Luzern: “We hebben een goede uitgangspositie”

“We moeten niet overdrijven. Het is heel fijn dat we deze gewonnen hebben, het geeft ons een goede uitgangspositie. Maar ik heb niet de illusie dat we vanaf vandaag alleen maar Feyenoord op deze manier gaan zien. Wat ik wel verwacht is dat ze er alles aan doen om de wedstrijd binnen te halen. Vorige week was dat met veel minder spel. Vandaag hebben ze er ook weer voor gevochten en gelukkig ook een beetje beter gespeeld.’

Vertrouwen

En dat goede spel, ook tegen Atletico Madrid afgelopen zondag, geeft de Rotterdamse burger natuurlijk weer moed. “Je moet het in de wedstrijden doen. Het is voor de jongens lekker en voor de Feyenoord-supporter goed om te zien dat we hiertoe in staat zijn. Globaal gezien was dit een prima prestatie, hier kunnen we mee verder richting de return van donderdag en ook de start van de Eredivisie komend weekeinde”, zo besluit Slot.

Guus Til: “We hebben het ontzettend goed gedaan”

Aanwinst Guus Til liet zich dit seizoen al flink gelden, ook in de uitwedstrijd was hij met twee goals wederom heel belangrijk. Hij is tevreden over de de tussenstand na één wedstrijd tegen FC Luzern. Til: “Ik denk dat we ontzettend veel kansen hebben gehad en niet veel weg hebben gegeven, dus ik denk dat het we het ontzettend goed hebben gedaan. Ik denk dat het voor het team lekker is dat je ziet dat je op deze manier goed voetbal kan spelen, dat had het team wel even nodig na de (mindere) wedstrijden tegen FC Drita.”

Wanneer is Feyenoord – FC Luzern?

Het Europa Conference League duel Feyenoord – FC Luzern wordt op donderdag 12 augustus gespeeld en zal plaatsvinden in de Rotterdamse Kuip. Kan de ploeg van trainer Arne Slot de goede lijn doorzetten en ook thuis een ‘voetbalshow’ opvoeren? Volg het nieuws rondom Feyenoord en de Europa Conference League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie