Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa Conference League: Feyenoord op rozen tegen Elfsborg

Europa Conference League: Feyenoord op rozen tegen Elfsborg

Feyenoord zit op rozen voor aanvang van de return tegen het Zweedse IF Elfsborg. Na de 5-0 winst in de Rotterdamse Kuip is er geen vuiltje aan de lucht voor het elftal van trainer Arne Slot. Kan Feyenoord donderdagavond vanaf 19:00 uur weer gaan knallen tegen de Zweedse formatie of houden de Rotterdammers hun kruit droog voor de aanstaande Europa Conference League groepsfase? Sporttribune.nl blikt vooruit! 

Statistieken IF Elfsborg – Feyenoord

De Europa Conference League wedstrijd van vorige week was de allereerste confrontatie tussen IF Elfsborg en Feyenoord Rotterdam. De Eredivisie ploeg won gemakkelijk. Dankzij twee treffers van Jahanbakhsh en Sinisterra kwam Feyenoord op 4-0. Bryan Linssen scoorde in het slot ook nog, waardoor het nu 5-0 staat voor de Rotterdamse formatie.

Groepsfase Europa Conference League

De winnaar van dit duel plaatst zich voor de groepsfase van de Europa Conference League. Deze groepsfase wordt afgewerkt met 32 clubs die het in acht poules van vier het twee keer tegen elkaar opnemen. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de knock-out fase. Voor de nummers twee wacht er een extra kwalificatiewedstrijd. De nummers drie en vier zijn klaar voor de rest van het seizoen.

Arne Slot: “Enorm tevreden over spel van Feyenoord”

Feyenoord trainer Arne Slot genoot vorige week zichtbaar van zijn elftal en was ook na de 2-0 competitiezege op Go Ahead Eagles een blij man. Slot kijkt dan ook uit naar de return van donderdag in Zweden: “We hebben nog aan alle kanten te bewijzen dat we dit ook tegen de Europese subtop kunnen. Maar dat wij nu zowel in de competitie als in de voorrondes van de Conference League dominant aanvallend voetbal kunnen spelen, stemt mij enorm tevreden.”

Sterkste selectie in Europa Conference League return

Voor Feyenoord is de seizoenstart pittig, met veel duels in korte tijd. Voor PSV trainer Roger Schmidt was de drukke aanloop naar het seizoen aanleiding om spelers rust te gunnen. Slot doet dat niet. “Spelers sparen tegen IF Elfsborg? Als daar geen directe aanleiding voor is, dan denk ik niet dat ik dat doe. Mijn ervaring bij AZ is dat dit zeker verantwoord is, maar spelers moeten wel goed getraind zijn om dit te kunnen. Bij AZ deed ik het precies zo. Gezien de financiële mogelijkheden hebben we de selectie zo ingericht en dan is dit de consequentie”, vertelt hij in het AD.

Blessures Feyenoord

Bij de Rotterdammers ontbreken Geertruida, Baldé, Halt, Diemers, Senesi, Antonucci, Hartjes en Milambo vanwege blessures. Fredrik Aursnes is nog niet speelgerechtigd en doelman Justin Bijlow is geschorst na zijn rode kaart van vorige week in de heenwedstrijd tegen Elfsborg.

Blessures IF Elfsborg

De thuisploeg heeft geen spelers onder behandeling bij de medische staf en zou dus in principe op volle oorlogssterkte kunnen aantreden tegen Feyenoord. Of dat ook gebeurt, gezien de tussenstand, is de vraag.

Wanneer is de Europa Conference League wedstrijd IF Elfsborg – Feyenoord?

De return in de play-offs van de Europa Conference League IF Elfsborg – Feyenoord wordt op donderdag 26 augustus gespeeld in de Boras Arena gelegen in de gelijknamige Zweedse plaats. Het duel begint om 19:00 uur. Volg alle verrichtingen van Feyenoord in de Europa Conference League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie