Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finales Europa League 2021 toernooi

Halve finales Europa League 2021 toernooi

Donderdagavond worden de heenwedstrijden in de halve finales van het Europa League 2021 toernooi gespeeld. Villarreal speelt daarin thuis tegen Arsenal. Manchester United treft in de andere halve finale AS Roma, dat in de kwartfinales Ajax uitschakelde. Beide wedstrijden worden op donderdag 29 april gespeeld. Welke ploegen gaan er naar de finale van 26 mei aanstaande in Stadion Miejski gelegen in de Poolse stad Gdańsk? 

Europa League halve finale 1: Villarreal – Arsenal

De wedstrijd Villarreal en Arsenal gaat tussen een Spaanse subtopper en een Engelse grootmacht van weleer. Villarreal heeft een korte erelijst waarop alleen twee eindzeges in de Intertoto Cup (2003 en 2004) staan. De Spanjaarden promoveerde in 1970 naar de Primera Division en speelt sindsdien op het hoogste niveau van Spanje.

Villarreal haalde de laatste vier door Dinamo Kiev uit te schakelen in de achtste finales (2-0 in Spanje en 0-2 in Kiev) en dankzij winst op Dinamo Zagreb (1-0 en 2-1).

De erelijst van Arsenal is een stuk langer dan die van Villarreal. Maar internationaal boekte het ook maar weinig grote successen. In 1994 veroverde The Gunners – de bijnaam van Arsenal – de Europa Cup 2, die kort daarna ophield te bestaan. Arsenal won in eigen land wel tal van prijzen. Zo werd het 13 keer landskampioen en won het 14 keer de FA Cup.

Europa League voor beide van groot belang

Een korte blik op de stand in Spanje en Engeland leert ons dat beide clubs het in de nationale competitie niet bijster goed doen. Villarreal staat zevende en dat is net genoeg voor Europees voetbal. Arsenal doet het nog een stuk minder goed. De ploeg staat pas tiende in de Engelse Premier League en moet hopen dat het zich nog plaatst voor Europees voetbal. Winst in de Europa League is daarvoor sowieso de kortste weg.

Europa League halve finale 2: Manchester United – AS Roma

In de tweede halve finale staan Manchester United en AS Roma tegenover elkaar. De Engelse formatie, waar Donny van der Beek onder contract staat, is topfavoriet voor eindwinst. De Engelsen werden in de groepsfase van de Champions League veroordeeld voor een vervolg in de Europa League. Ze schakelde in dit toernooi al twee Spaanse ploegen uit (Real Sociedad en Granada). En waren bovendien verantwoordelijk voor de uitschakeling van AC Milan: 1-1 in Manchester en 0-1 winst in Milaan.

AS Roma staat bij de laatste vier door winst op Ajax. De Amsterdammers hadden gehoopt de Italiaanse ploeg de baas te kunnen zijn, maar beide wedstrijden lieten de Romeinen zien dat ze flink van zich af kunnen bijten. Ajax kreeg weinig grote kansen en verzuimde de paar kansen die het kreeg te verzilveren. Hierdoor staat niet Ajax in de halve finale, maar AS Roma.

Prijzengeld Europa League 2021

Er wordt dit jaar om minder prijzengeld gespeeld dan andere jaren, omdat er door de coronacrisis minder reclame en tv inkomsten waren voor de UEFA. Toch zijn er nog altijd leuke bedragen te winnen voor de halve finalisten.

Deelname aan het toernooi levert elke club sowieso 2,92 miljoen euro op. Een overwinning is goed voor € 570.000 euro en een gelijkspel zorgt nog altijd  voor 190.000 euro prijzengeld. Groepswinnaars hebben 1 miljoen euro gekregen en de nummers twee 500.000 euro in het laatje.

Vanaf de achtste finale stijgen de premier tot boven het miljoen van 1,1 miljoen via 1,5 miljoen in de kwartfinale tot 2,4 miljoen voor deze halve finales. De winnaars van de halve eindstrijd zijn verzekerd van 4,5 miljoen. Pak je de eindzege? Dan wordt er nog eens 4 miljoen euro bijgeschreven op de bankrekening van de club die wint.

Volg al het voetbalnieuws vis Sporttribune.nl en lees ook alles over de UEFA Europa League!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie