Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: AS Monaco – PSV Eindhoven

Europa League: AS Monaco – PSV Eindhoven

In de vierde speelronde van de UEFA Europa League speelt PSV Eindhoven donderdag 4 november een uitwedstrijd tegen het Franse AS Monaco. In Eindhoven verloor PSV in de slotfase met 1-2, maar de ploeg is gebrand dit in Monaco recht te zetten. Sporttribune.nl blikt vooruit op AS Monaco – PSV Eindhoven! 

Statistieken AS Monaco – PSV Eindhoven

De wedstrijd van twee weken geleden gaf volgens trainer Roger Schmidt geen goed beeld van de krachtverhoudingen. PSV had de meeste en betere kansen, maar Monaco ging er met de punten vandoor: 1-2.

Het was de derde keer dat PSV van de Monegasken verloor. De Eindhovenaren wonnen in het verleden tweemaal van AS Monaco. Beide keren in de UEFA Champions League in 2005. Thuis pakte PSV een 1-0 zege, terwijl de uitwedstrijd zelfs met 0-2 werd gewonnen.

Huidige vorm AS Monaco

In de Franse voetbalcompetitie verloor AS Monaco afgelopen weekeinde met 2-0 van Brest. Het was al de twee competitienederlaag in drie duels, want op 16 oktober had Lyon ook al met 2-0 gewonnen van de Monegasken. Tussendoor zegevierde de koploper in de Europa League poule van PSV met 3-1 tegen Montpellier.

Huidige vorm PSV Eindhoven

Na de nederlaag in eigen huis tegen AS Monaco kreeg PSV in de Nederlandse Eredivisie nog een bittere pil te verwerken. Ajax was in de topper in Amsterdam met 5-0 veel te sterk voor PSV. Afgelopen weekend herstelde de ploeg zich echter knap van de tikken, door met 5-2 te winnen van FC Twente.

Roger Schmidt: “We staan er nog steeds goed voor in de groep”

PSV-trainer Roger Schmidt kan weer beschikken over Noni Madueke en Cody Gakpo. Twee sleutelspelers voor PSV. De Duitse coach heeft dan ook veel vertrouwen in een goede afloop: “Ondanks de nederlaag staan we er nog steeds goed voor in de groep en hebben ook nog alles in eigen hand. Alles zit dichtbij elkaar. We hebben een lange weg te gaan om ons te plaatsen. Maar als tegen de vooruitgang van de afgelopen doorzetten, dan kunnen we bij winst in de uitwedstrijd bij Monaco een belangrijke stap zetten om onze kansen op overwintering in de Europa League te vergroten.”

Niko Kovac: “In Eindhoven ietwat gelukkig gewonnen”

“We hebben in Eindhoven ietwat gelukkig gewonnen door een goede goal in de slotfase. In Monaco wacht ons een zware wedstrijd, want PSV zal meer ruimte krijgen om haar aanvallende spel te spelen. Hierdoor zal er een meer open wedstrijd ontstaan. We liepen in Eindhoven in de tweede helft feitelijk alleen maar achteruit en had aanvallend weinig tot niets in te brengen. We waren te passief en dat kunnen we ons komende donderdag niet nogmaals veroorloven.”

Wanneer is AS Monaco – PSV Eindhoven

De Europa League wedstrijd AS Monaco – PSV Eindhoven staat op het programma voor donderdag 4 november. De wedstrijd wordt in Monaco gespeeld en begint om exact 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws, onze voorbeschouwingen en achtergrondartikelen over AS Monaco, PSV Eindhoven en de UEFA Europa League vanaf de eerste rij via deze online Sporttribune! Zo zit je altijd dicht op de actie, zonder de deur uit te hoeven gaan. Heb jij je stoeltje al gereserveerd?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie