Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: AS Roma – Feyenoord

Europa League: AS Roma – Feyenoord

In de UEFA Europa League speelt Feyenoord donderdag de cruciale uitwedstrijd bij AS Roma. Na de heenwedstrijd in Rotterdam heeft Feyenoord een kleine voorsprong opgebouwd doordat er in De Kuip met 1-0 werd gewonnen. Wat wordt de uitslag van de return in Rome? Sporttribune blikt vooruit op AS Roma – Feyenoord.

Statistieken AS Roma – Feyenoord Rotterdam

Vorige week speelde Feyenoord in eigen stadion en onder luid gejuich van het Legioen wist het met 1-0 te winnen van AS Roma. Zelfs alle opblaasbare strandballen, krokodillen en palmbomen werden meegenomen om de ploeg van trainer Arne Slot te steunen.

Het was uiteindelijk Mats Wieffer, de revelatie van dit voetbalseizoen, die de winnende treffer liet aantekenen. Op aangeven van Indrissi verschalkte Wieffer met een stuiterbal de doelman van AS Roma. Wijnaldum was invaller bij de Romeinen, maar kon geen stempel op het duel tegen zijn oude club drukken.

Georginio Wijnaldum: “Feyenoord was de gelukkigste”

De speler zelf zei na afloop van de heenwedstrijd in Rotterdam tegen TV zender ESPN dat volgens hem de gelukkigste gewonnen had. “Het is vreemd om te spelen tegen een club die ik steun. Maar ik voelde respect van de fans. Dat respect van de fans deed me goed. Dat is ook wel eens anders geweest nadat ik naar PSV was vertrokken. Ik denk dat beide ploegen weinig kansen kregen. Wij misten in de slotfase van de eerste helft een penalty. Dat hoort bij voetbal. Maar als we zo’n bal maken, loopt het misschien anders. In de tweede helft waren we gelijkwaardig. Er was geen bovenliggende partij. Ik denk dat Feyenoord de gelukkigste was.”

Arne Slot: “AS Roma hanteert een lastige speelstijl”

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zo onderhand het strijdplan van de Romeinen door en wil die donderdag in Rome bestrijden met zijn team. “We moet zien te voorkomen dat we ons gaan irriteren aan hun trucjes en spelletjes. Hun speelwijze is al lastig genoeg. Ze zetten het middenveld vast en dringen je naar de zijkant. Dan hopen ze dat je daar niet wegkomt. Als we goede aanvalspatronen kunnen spelen, dan kunnen we daar onderuit voetballen. Dat hebben we vorig jaar ook laten zien. Hopelijk lukt dat nu nog beter. Onze backs zijn dan heel belangrijk”, zegt trainer Slot.

“Je zal constant ‘aan’ moeten staan”

Trainer Slot wil dat zijn team donderdagavond negentig minuten lang alert is in het Olimpico Stadion. “AS Roma is een ploeg die je direct onder stress laat spelen, omdat ze hoog druk zetten en als zij de bal hebben nemen ze heel veel risico. Je zal constant ‘aan’ moeten staan, zowel aan de bal als zonder bal moet je constant alert zijn. Dat betekent dat we vanaf de eerste tot de laatste minuut scherp moeten zijn”, zo besloot de coach van Feyenoord zijn perspraatje in de aanloop naar de return in Rome.

Wanneer is AS Roma – Feyenoord

De UEFA Europa League wedstrijd AS Roma – Feyenoord in de kwartfinale van dit Europese voetbaltoernooi zal op donderdag 20 april worden afgewerkt in Stadio Olimpico te Rome. Het duel begint om 21:00 uur.

Feyenoord zal het in ieder geval zonder Waldemark moeten doen, want dit weekend werd bekend dat de Zweed dit seizoen niet meer in actie komt. Ook ex-Feyenoorder Karsdorp zal niet meespelen donderdag. De speler van AS Roma kampt al enige tijd met blessureleed en is niet op tijd fit voor deze return.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie