Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: BSC Young Boys – Ajax

Europa League: BSC Young Boys – Ajax

Na de fraaie 3-0 overwinning in Amsterdam mag Ajax komende donderdag naar het Zwitserse Young Boys voor de return in de achtste finales van de Europa League. Een formaliteit? Of wordt het toch nog spannend? Normaal gezien is deze wedstrijd in de Europa League: BSC Young Boys – Ajax er één puur voor de statistieken. Maar voetbal blijft voetbal en dus zegt Ten Hag: “Het is nog niet gespeeld.”

Ajax-trainer Erik ten Hag: “Altijd voorzichtig zijn”

De coach van de Amsterdamse succesformatie moest vorige week lang wachten alvorens de zege definitief kon worden veiliggesteld, maar Ten Hag heeft altijd vertrouwen gehouden in een goede afloop. De 3-0 die nu op het scorebord staat, biedt voldoende perspectief om donderdag het karwei af te kunnen maken. Ten Hag: “Je moet altijd voorzichtig zijn, maar dit is een heel goede uitslag, zeker Europees. De nul was belangrijk en als je er dan zelf drie maakt: duidelijke cijfers”, aldus Ten Hag in zijn vooruitblik.

Statistieken AFC Ajax Amsterdam

Als we de algehele statistieken van dit seizoen erbij pakken hoeven ze in Amsterdam weinig te vrezen. De Ajacieden zijn namelijk in uitwedstrijden nog sterker dan thuis. De laatste uitnederlaag dateert van 4 oktober 2020, de 1-0 nederlaag bij FC Groningen. Terwijl de laatste keer dat er thuis werd verloren dateert van 5 december 2020: 1-2 tegen FC Twente.

Bovendien werd de grootste overwinning ooit in een uitwedstrijd behaald. En die wedstrijd is van dit huidige seizoen. Het betreft de 0-13 overwinning op VVV Venlo in de Eredivisiewedstrijd van 24 oktober 2020.

Natuurlijk zijn Eredivisiewedstrijden niet of nauwelijks te vergelijken met Europa League ontmoetingen, maar feit is dat Ajax niet alleen in de Johan Cruijff Arena oppermachtig is, ook buitenshuis heerst de ploeg.

Europa League Young Boys – Ajax: “Niet denken dat we er al zijn”

Toch houdt Ajax-trainer Erik ten Hag een slag om de arm als het gaat om plaatsing voor de kwartfinale van de UEFA Europa League 2020 – 2021: “Laten we nu niet denken dat we er al zijn. Young Boys stond in de thuiswedstrijd tegen Leverkusen bij rust met 3-0 voor.”

“Maar natuurlijk is dit een mooie marge,” vervolgt Ten Hag zijn vooruitblik op de return. “Europees gezien is 0-0 al een goede uitslag in een thuiswedstrijd. Of ik niets te klagen heb? Natuurlijk wel. In de eerste helft hebben we drie of vier grote kansen gehad en toch is het bij rust 0-0. Dat mag niet. Kansen zijn vaak schaars in Europese duels.”

Slechte generale BSC Young Boys

Het goede nieuws komt uit Bern zelf. Want Young Boys verspeelde in de Zwitserse competitie opnieuw punten door tegen Sankt Gallen met 2-2 gelijk te spelen. Ajax lijkt de ploeg dus op het juiste moment te treffen: Young Boys speelde namelijk al vijf keer op rij gelijk en is ver verwijderd van de topvorm die ze eerder etaleerden in dit Europa League toernooi.

Wanneer?

De return in de Europa League tussen BSC Young Boys en Ajax begint donderdagavond 18 maart om 21:00 uur in het Zwitserse Bern waar Stade de Suisse het decor zal zijn voor dit duel.

Programma donderdag 18 maart:

18.55 uur: Molde – Granada CF
18.55 uur: Dinamo Zagreb – Tottenham Hotspur
18.55 uur: Arsenal – Olympiakos
18.55 uur: Shakhtar Donetsk – AS Roma

21.00 uur: Rangers FC – Slavia Praag
21.00 uur: AC Milan – Manchester Utd
21.00 uur: Villarreal – Dynamo Kiev
21.00 uur: Young Boys – Ajax

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie