Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League duel PSV Eindhoven – Sturm Graz cruciaal voor overwintering

Europa League duel PSV Eindhoven – Sturm Graz cruciaal voor overwintering

Als PSV ook na de winterstop in de Europa League actief wil zijn, zal het donderdagavond moeten winnen van het Oostenrijkse Sturm Graz. De Eindhovenaren staan momenteel derde in de poule en alleen de eerste twee plaatsen zich voor de knock-outfase die na de winterstop van start gaat. Sporttribune blikt vooruit op de cruciale Europa League wedstrijd PSV Eindhoven – Sturm Graz. 

Statistieken PSV Eindhoven – Sturm Graz

Laten we eerst eens beginnen met de stand in Poule B. AS Monaco staat hierin aan de leiding. De Franse Ligue 1 formatie heeft na vier gespeelde wedstrijden acht punten. Het Spaanse Real Sociedad is tweede. Zij verzamelden tot nu toe zes punten en dat is exact één puntje meer dan PSV, dat derde staat. Sturm Graz is vierde en laatste. De Oostenrijkers pakten in de eerste vier groepsduels slechts één punt.

Als PSV donderdagavond wint, dan heeft de ploeg definitief aansluiting met de eerste twee ploegen. Afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen AS Monaco en Real Sociedad kan PSV zelfs al een plaatsje stijgen. Als de Fransen winnen en PSV wint ook, dan is AS Monaco geplaatst en wipt PSV over Real Sociedad heen. In dat geval zou een gelijkspel in de slotwedstrijd bij Real Sociedad voldoende zijn voor PSV.

Mocht AS Monaco – Real Sociedad gelijk eindigen en PSV gaat van Sturm Graz winnen. Dan wordt PSV ook tweede en heeft het evenveel punten als Monaco. Sociedad staat dan met zeven punten één puntje achter de Eindhovenaren. Ook in dit geval volstaat voor PSV een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd. Bij winst van Real Sociedad wordt het pas echt lastig. De Spaanse ploeg komt dan aan kop met negen punten, AS Monaco blijft op acht en als PSV zelf van Sturm Graz wint komen de Brabanders ook op acht, maar blijven ze derde vanwege de onderlinge resultaten tegen de Monegasken.

Bij verlies van PSV zijn de kansen op een langer verblijf in de Europa League nagenoeg verkeken. Alleen twee keer verlies van Real Sociedad en dus winst van PSV in Spanje kan de formatie van trainer Roger Schmidt dan nog redden.

Favoriet bij PSV Eindhoven – Sturm Graz

PSV heeft geluk dat ze thuisspelen, want dat is – zelfs in een leeg stadion – een groot voordeel. Mede hierdoor zijn de Eindhovenaren favoriet voor winst in dit vijfde groepsduel. Sturm Graz is ook hopeloos uit vorm en won al vijf wedstrijden op rij niet. Afgelopen weekeinde wist het thuis ternauwernood een puntje te pakken tegen LASK Linz, een oude bekende van PSV. Het duel Sturm Graz – LASK eindigde in 3-3.

PSV boekte in de Eredivisie een knappe zege op Vitesse Arnhem. Wat vooraf als lastig werd bestempeld bleek een peulenschil. PSV zette al in het eerste bedrijf orde op zaken door een 2-0 voorsprong te nemen. De thuisploeg hield gemakkelijk stand in het tweede bedrijf, waardoor de Eindhovense formatie nog altijd gedeeld koploper is.

Roger Schmidt: “Sturm Graz is niet de zwakke broeder in deze poule”

“Velen zien Sturm Graz als de zwakke broeder in deze poule. Maar het interesseert mij niet wat andere mensen denken”, zei Schmidt woensdag op de pre-match persconferentie. “Natuurlijk is Sturm Graz qua naam en qua budget niet het grootste team uit deze groep, maar als je ziet hoe dit team speelt, dan weet je dat het voor ons niet gemakkelijk gaat worden. We hebben morgen een topprestatie nodig om tegen Sturm Graz een goed resultaat te kunnen halen.”

Vertrouwen

Over de vorm van PSV is Schmidt best tevreden: “We hebben dit seizoen al meerdere keren een hoog niveau laten zien. En we maken hele mooie goals vanuit verschillende posities. Zaterdag tegen Vitesse was daar weer een mooi voorbeeld van. De jongens die moeten spelen omdat we met veel blessures kampen, hebben hun kans gegrepen en vullen hun positie fantastisch in. Dat geeft vertrouwen richting het duel tegen Sturm Graz”, zo besluit de Duitse PSV coach zijn vooruitblik op PSV Eindhoven – Sturm Graz in de UEFA Europa League groepsfase.

Wanneer is PSV Edinhoven – Sturm Graz

De UEFA Europa League groepsfase wedstrijd PSV Eindhoven – Sturm Graz in de vijfde speelronde wordt op donderdag 25 november gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. In het lege stadion zullen de 22 spelers die in de basis staan om 21:00 uur aftrappen. Houdt PSV overwintering in eigen hand? Volg al het voetbalnieuws over de Europa League, Sturm Graz en PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie