Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: PSV Eindhoven – Real Sociedad

Europa League: PSV Eindhoven – Real Sociedad

Donderdagavond begint PSV het nieuwe Europa League seizoen met een thuiswedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad. PSV miste op een haar na plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Volgens PSV-trainer Roger Schmidt is overwintering in Europa de doelstelling. Winst op Real Sociedad zou een belangrijke stap zijn voor het bereiken van dat doel. Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – Real Sociedad.

Historie PSV Eindhoven – Real Sociedad

Geloof het of niet, maar het is de allereerste keer dat PSV Eindhoven – Real Sociedad op het programma staat in een officieel Europees toernooi. Er zijn dus geen historische data of H2H statistieken.

PSV plaatste zich voor de Europa League groepsfase via de derde voorronde van de Champions League. Daarin moesten de Eindhovenaren hun meerdere erkennen in het Portugese Benfica en stroomde het in de Europa League. Real Sociedad plaatste zich via de Spaanse competitie rechtstreeks voor deze groepsfase. PSV tankte in de Eredivisie vertrouwen door in de topper tegen AZ drie punten te pakken middels een 0-3 overwinning in het AFAS Stadion te Alkmaar.

Blessures en schorsingen

Bij PSV ontbreekt Davy Propper. De middenvelder raakte vorige maand geblesseerd. Ook Maxi Romero en Ledezma zitten in de lappenmand. Het drietal zal tijdens PSV – Real Sociedad niet in actie komen. Er zitten geen spelers een schorsing uit bij PSV.

Real Sociedad laat centrumspits Carlos Fernández en linksbuiten Ander Barrenetxea achter in Spanje. Zij kampen beiden met kwetsuren waardoor ze tegen PSV niet in actie kunnen komen. Real Sociedad heeft geen geschorste spelers of spelers die op scherp staan tijdens PSV Eindhoven – Real Sociedad.

Roger Schmidt: “Real Sociedad is een lastige tegenstander”

“Real Sociedad is een lastige tegenstander om deze groepsfase mee te starten. Het is sowieso een zware poule, maar ons doel is om te overwinteren in Europa. Vorig seizoen eindigde we ook als eerste in onze groep. Dit jaar moeten we dat ook kunnen bereiken, al wordt het waarschijnlijk wel een zwaar en lang seizoen met een zwaar schema”, legde de trainer van PSV uit op de persconferentie na AZ – PSV.

Wisselingen

Schmidt gebruikte in de topper tegen AZ ook veel wisselspelers. Tegen Real Sociedad zal de Duitser waarschijnlijk ook weer een beroep doen op de bankzitters. “We moeten de spelers fris en in een goed humeur houden.  Als we dit seizoen iets speciaals willen presteren, dan hebben we alle spelers nodig. Iedereen zal 30 of 35 wedstrijden gaan spelen. Gelukkig snapt iedereen dat ook en zijn we als groep ons bewust van de doelen die we onszelf gesteld hebben. Die Europese doelstelling kan donderdag direct al kracht bijzetten door van Sociedad te winnen. We zullen daar dan wel iedereen nodig hebben, ook de fans”, zo besluit Schmidt.

Wanneer is PSV Eindhoven – Real Sociedad

Sporttribune supporters die de wedstrijd PSV Eindhoven – Real Sociedad willen zien moeten op donderdag 16 september om 21:00 uur inschakelen bij RTL 7. Deze TV zender bezit de uitzendrechten voor de UEFA Europa League. Online is het duel via diverse kanalen en livestreams te volgen. Het duel wordt gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven.

Nieuws rondom PSV Eindhoven , de UEFA Europa League en La Liga formatie Real Sociedad lees je natuurlijk het allereerst op Sporttribune.nl: jouw online voetbalportal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie