Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Real Sociedad – PSV Eindhoven beslissend voor eindstand

Europa League: Real Sociedad – PSV Eindhoven beslissend voor eindstand

PSV speelt donderdagavond 9 december in de UEFA Europa League haar laatste groepsduel. De Eindhoven trekken naar het Spaanse San Sebastian. Daar zal PSV van Real Sociedad moeten winnen om zeker te zijn van overwintering in de Europa League. Wat wordt Real Sociedad – PSV Eindhoven? Sporttribune.nl blikt vooruit op het beslissende duel in Groep B. 

Statistieken Real Sociedad – PSV

De allereerste ontmoetingen tussen beide voetbalclubs vond plaats in september van dit jaar. Het was de opening van het Europa League groepsfase seizoen. PSV begon goed en kwam na ruim een half uur spelen op 1-0 dankzij Mario Götze. Even leek de concentratie weg bij de Brabantse succesformatie, want Real Sociedad draaide de score in no-time om. In de 39e minuut stond het alweer 1-2.

Na de thee ging PSV op jacht naar de gelijkmaker. PSV sterspeler Cody Gakpo wist in de 54e minuut de 2-2 op het scorebord te zetten. PSV bleef ook daarna aanzetten, maar tot een winnende treffer kwam het niet. Omdat ook de La Liga formatie uit San Sebastian niet meer scoorde bleef het bij 2-2.

Favoriet bij Real Sociedad – PSV Eindhoven

In het vervolg van de Europa League campagne bleven beide clubs wisselvallig presteren. Real Sociedad knoopte er na de puntendeling tegen PSV nog een gelijkspel tegen AS Monaco aan (1-1). PSV sloeg in die tweede speelronde toe door met 1-4 te winnen bij Sturm Graz.

De derde speelronde leverde echter een ander beeld op. PSV verloor de thuiswedstrijd tegen AS Monaco door een ongelukkige 1-2 nederlaag te boeken. Real Sociedad wist in die speelronde juist haar tot nu toe enige zege te boeken. Sturm Graz werd in Oostenrijk met 0-1 verslagen.

De vierde speelronde was een kopie van de derde, alleen nu waren de rollen omgedraaid. PSV ging naar Monaco toe en kwam daar met een gehavend elftal met een 0-0 gelijkspel goed weg. Sociedad ontving de Oostenrijkse ploeg en verzuimde drie punten te pakken door met 1-1 gelijk te spelen.

De voorlaatste speelronde werd daarom extreem belangrijk voor alle ploegen. PSV moest winnen om alles in eigen hand te houden, terwijl tegenstander Sturm Graz voor haar laatste kans vocht. PSV moest het vanwege overheidsmaatregelen zonder de fans doen, maar geïnspireerd door het vuurwerk buiten het stadion wonnen de Eindhovenaren met 2-0. Real Sociedad kon de druk niet aan en verloor met 2-1 bij AS Monaco, dat zich dankzij deze zege als eerste ploeg uit poule B plaatste voor de knock-outfase.

PSV is hierdoor tweede in de stand na vijf wedstrijden. Het verzamelde tot nu toe acht punten. Dat zijn er exact twee meer dan de Spaanse ploeg Sociedad. PSV heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen, terwijl Real Sociedad moet winnen om over de Brabanders heen te wippen. Gezien de huidige vorm en de resultaten in de poule is PSV echter wel favoriet in dit duel. Ook zijn er weer veel geblesseerde spelers terug in de wedstrijdselectie, wat de kansen voor de Eindhovense formatie alleen maar vergroot.

Roger Schmidt: “Donderdag laatste stap zetten”

“We hebben nu een finale in San Sebastian. Als we een punt pakken of winnen zijn we door, dat zou geweldig zijn in deze zeer sterke groep. Misschien wel de sterkste in de hele Europa League. Tegen Sturm Graz hebben we de voorwaarden gecreëerd, nu moeten we donderdag die laatste stap zetten”, aldus PSV trainer Roger Schmidt in zijn vooruitblik op de finale van deze groepsfase voor PSV.

Wanneer is Real Sociedad – PSV

De Europa League groepsfase wedstrijd Real Sociedad – PSV is op donderdag 9 december en wordt gespeeld in San Sebastian. Het duel begint om 18:45 uur. Na de wedstrijd is bekend wie er doorgaan naar de knock-outfase van dit toernooi. Verliest PSV? Dan zal het na de winterstop in de Conference League uitkomen.

Volg al het voetbalnieuws rondom de UEFA Europa League, PSV Eindhoven en Real Sociedad vanaf de online stoeltje dat Sporttribune.nl altijd vrij voor je zal houden!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie