Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Redt AFC Ajax het vege lijf in en tegen AS Roma?

Europa League: Redt AFC Ajax het vege lijf in en tegen AS Roma?

Komende donderdag is het D-day bij AS Roma – AFC Ajax. Dan staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar in de kwartfinale van de Europa League. Vorige week won AS Roma de eerste ontmoeting tussen beide ploegen met 2-1. Kan Ajax het tij toch nog keren of zal AS Roma de halve finales van het UEFA Europa League toernooi bereiken?

Heenwedstrijd

Ajax heeft zichzelf vorige week geen goede dienst gedaan door het kleine verlies tegen Roma. De Amsterdammers kregen namelijk een paar goede kansen, maar gingen daar slordig mee om. Naast de niet benutte kansen miste aanvoerder Dusan Tadic bovendien ook nog eens een strafschop. Doelman Kjell Scherpen hielp de Romeinen daarnaast een handje door te blunderen bij een inzet van Lorenzo Pellegrini, wat de gelijkmaker betekende. Vlak voor tijd schoot Ibanez uiteindelijk de winnende 2-1 achter de doelman.

AS Roma – AFC Ajax: spannend!

AFC Ajax zal er donderdag in de return in Rome dus alles aan moeten doen om de 2-1 nederlaag van vorige week goed te maken. Dan moet de ploeg van trainer Erik ten Hag wel beter omgaan met zijn kansen en minder slordig voetballen. Hetzelfde probleem had de club namelijk onlangs in de competitie tegen RKC en SC Heerenveen. Die wedstrijden werden beide nipt gewonnen met respectievelijk 0-1 en 1-2. Ten Hag omschreef het na RKC Waalwijk als ‘zand in de machine’ als manier om te omschrijven dat zijn team moeite heeft met scoren.

AS Roma speelt dit seizoen wisselvallig, maar dat mag een beetje verwacht worden bij de ploeg van trainer Paulo Fonseca. AS Roma geldt niet als titelkandidaat en dus is plaatsing voor een Europees toernooi de voornaamste doelstelling in de Italiaanse Serie A. In de Europa League gaat het een stuk beter! Het bereiken van de halve finales zou een flink opsteker zijn voor de ploeg, maar ook voor hemzelf.

Rome-trainer Fonseca onder vuur: “Passie en strijd”

Fonseca ligt namelijk ondanks de zege op Ajax onder vuur in Rome. Ondanks die toegenomen druk genoot hij vorige week wel van de wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam: “We hebben alles gegeven, alleen hadden we in de eerste helft wat problemen. Maar we hadden altijd het gevoel dat we konden scoren. Dat is ook gebeurd. Met veel passie en strijd krijgen we veel voor elkaar.”

Erik ten Hag: “We weten dat er mogelijkheden liggen in Rome”

Erik ten Hag zint op revanche tegen Roma. “Dit was een onnodige nederlaag. We hebben Roma zelf in het zadel geholpen. Maar ik heb mijn spelers zien vechten. Dat is ook wat we nodig hebben in Rome donderdag. We weten dat er mogelijkheden liggen. Onze uitgangspositie is niet ideaal, maar we zullen ervoor gaan. Het wordt zwaar, maar niets is onmogelijk.”

Tijdstip AS Roma – AFC Ajax

AS Roma – Ajax wordt donderdag om 21.00 uur gespeeld in het Stadio Olympico in Rome. De winnaar van deze dubbele ontmoeting komt in de halve finale uit tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Granada en Manchester United. Weet AS Roma zijn voorsprong tegen Ajax te behouden of gaan de Amsterdammers er toch met de zege vandoor?

Volg al het voetbalnieuws rondom de Europa League, Ajax en AS Roma via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie