Momenteel jij en 231 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finales Europa League toernooi 2020 – 2021

Halve finales Europa League toernooi 2020 – 2021

Ook in de UEFA Europa League toernooi 2020 – 2021 wordt deze week bepaald wie er naar  de finale gaan. Donderdagavond spelen Manchester United en AS Roma hun tweede halve finales, terwijl ook Arsenal en Villarreal de return die avond zullen afwerken. Welke clubs bereiken de eindstrijd? Wordt het (weer) een finale tussen twee Engelse ploegen? 

AS Roma – Manchester United

In dit duel lijkt alles al beslist na de 6-2 zege van United in Manchester. AS Roma speelt echter wel thuis en er zijn gekkere dingen gebeurd bij voetbalwedstrijden. United hoofdcoach Ole Gunnar Solskjaer blijft dan ook nog altijd voorzichtig als het gaat om de finaleplaats voor zijn Manchester: “We hebben niet het gevoel dat de klus geklaard is, maar dit is wel een goed resultaat. Nu moeten we het karwei nog af zien te maken in Rome”, aldus Solskjaer.

Arsenal – Villarreal

De Londense formatie Arsenal leed in Spanje vorige week een verrassende 2-1 nederlaag tegen Villarreal. De La Liga formatie werd door vele gezien als underdog, maar gaat donderdag als favoriet de return in. Arsenal coach Mikel Arteta: “Het uitdoelpunt geeft ons het geloof dat als we de juiste dingen doen en we op ons niveau spelen, we Villarreal kunnen verslaan”, benadrukt Arteta in zijn vooruitblik op aanstaande donderdag.

Europa League toernooi 2020 – 2021

Het Europa League toernooi 2020 – 2021 was een bijzonder toernooi. Allereerst natuurlijk door COVID-19 en de lege stadions, maar ook de uitslagen in de groeps- en knock-outfase. Op 17 september 2020 werden de eerste wedstrijden al gespeeld, een week later volgde al de tweede voorronde.

Willem II was één van de ploegen die toen in actie moest komen. De Tilburgse formatie verloor met 0-4 van het Schotse Rangers FC waardoor na één wedstrijd het Europese avontuur al voorbij was.

Ook PSV kwam in die fase al in actie. Het versloeg Mura met 1-5, waarna het in de laatste voorronde tegen Rosenborg BK moest spelen. De Eindhovenaren wonnen ook die wedstrijd (0-2), waardoor ze zich plaatste voor de groepsfase. AZ was als nummer twee uit de competitie automatisch geplaatst voor die groepsfase.

AZ deed het in die groepsfase aanvankelijk prima. Met winst op Napoli en Rijeka begon het zelfs uitstekend. Daarna kwam er echter de klad in. Coach Arno Slot vertrok na gesprekken met Feyenoord en op de slotdag van de groepsfase werd AZ door Rijeka alsnog uitgeschakeld. PSV plaatste zich door een knappe zege op Granada wel voor de knock-outfase.

In die knock-outfase stroomde ook Ajax in, nadat het in de Champions League als derde eindigde in de poule. Ajax klopte Lille OSC en haalde de kwartfinales, PSV werd ondanks een 2-1 thuisoverwinning uitgeschakeld door Olympiakos.

Ajax speelde in de laatste acht tegen AS Roma. De Amsterdammers worstelden met de Italiaanse formatie, kreeg nauwelijks kansen en kwam niet in haar spel. De Romeinen wonnen dan ook en staan nu in de halve finale van het Europa League toernooi 2020 – 2021 tegenover Manchester United.

Aanvangstijden halve finales Europa League toernooi 2020 – 2021

Donderdag 6 mei beginnen AS Roma en Manchester United om 21:00 uur. Op datzelfde tijdstip beginnen ook Arsenal en Villarreal aan hun return in de halve eindstrijd van het UEFA Europa League toernooi. De finale van de Europa League zal op 26 mei worden gespeeld in het Poolse Gdansk.

Volg al het nieuws over het Europa League toernooi 2020 – 2021 via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie