Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League-trekking: Ajax treft Young Boys in achtste finales

Europa League-trekking: Ajax treft Young Boys in achtste finales

De laatste 16 voetbalteams overgebleven in het huidige Europa League 2020/2021 toernooi, zijn na de laatste de wedstrijden van gisteravond bekend. Vandaag was direct daarop de trekking voor het vervolg van de Europa League achtste finales.

Ajax stormt verder in Europa League avontuur

Ajax wist de Franse ploeg FC Lille afgelopen donderdagavond wederom met een 2-1 overwinning (de eerste wedstrijd tegen Lille op 18 februari 2021 werd met dezelfde cijfers gewonnen) knap van zich af te schudden. Ajax gaat dus door naar de volgende ronde van de Europa League. Na al het voetbalgeweld was er vandaag daaropvolgend de loting tussen de overgebleven teams in de Europa League, om zo het vervolg in het toernooi te kunnen bepalen.

Ajax treft Young Boys in loting voor Europese vervolg

Ajax werd in de trekking vanmiddag voor de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan voetbalploeg: Young Boys.

Young Boys is de leider van de Zwitserse competitie, ruim voor Basel’s naaste achtervolger. Onder meer oud-Ajacied Miralem Sulejmani speelt bij de club. Ajax speelde in het seizoen 1987-1988 al tegen Young Boys, in de toenmalige Europa Cup II. De Amsterdammers wonnen tweemaal met 1-0.

“Loting biedt perspectief”

De Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden met de loting. “Dat geeft wel perspectief”, voegde hij toe aan Ajax TV. “Maar als je Bayer Leverkusen kan uitschakelen zonder je aanvaller, dan heb je een heel goed team.” Ten Hag doelde op speler Jean-Pierre Nsamé, de topscorer van Young Boys, die de afgelopen drie jaar landskampioen werd. Overigens ontbrak de speler afgelopen donderdag wel tijdens het door Young Boys gewonnen Europa League duel in Leverkusen (0-2). Nsamé mocht niet meespelen vanwege een schorsing.

Mooie wedstrijden op het EL programma

De aankomende wedstrijden in de Europa League staan gepland ​​op donderdag 11 maart 2021. De returnwedstrijden zullen een week later worden gespeeld op donderdag 18 maart. De aftrap voor de achtste finales Europa League zullen worden afgewerkt op 18:55 uur en 21:00 uur CET.

Bekijk hieronder het resultaat van de vrijdagmiddagtrekking en welke teams aan elkaar gekoppeld zijn voor de achtste finales. Op voorhand lijken er genoeg mooie affiches en spannende wedstrijden te worden gespeeld. Ajax zal zich moeten klaarstomen voor een intensieve strijd tegen het altijd gevaarlijke en sterke Young Boys. Daarnaast bevat deze trekking ook een échte parel van een wedstrijd, die er vrijwel meteen uitschiet: Manchester United – AC Milan. Een knaller van een wedstrijd en veelal goed voor veel voetbalspeltakel.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie