Momenteel jij en 157 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: Feyenoord – Union Berlin

Europe Conference League: Feyenoord – Union Berlin

Te midden van al het Europese voetbalgeweld zou je bijna vergeten dat Feyenoord donderdag in de Conference League ook een topploeg treft. De Rotterdammers spelen in de eigen Kuip tegen Bundesliga club 1. FC Union Berlin, afkomstig uit de Duitse hoofdstad. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Conference League groepswedstrijd Feyenoord – Union Berlin. 

Statistieken Feyenoord – Union Berlin

Het is de allereerste keer dat beide clubs het tegen elkaar op gaan nemen. In dit statistische overzicht beperken we ons dan ook noodgedwongen tot de cijfers van de laatste vijf gespeelde wedstrijden.

Feyenoord kent een kleine vormdip. Een goede seizoenstart leverde veel punten en overwinningen op. Maar in de laatste twee duels wisten de Rotterdammers niet tot winst te komen. Eerst was Vitesse met 2-1 te sterk en na de interlandbreak morste de ploeg van trainer Arne Slot opnieuw punten in de Eredivisie: 2-2 tegen RKC Waalwijk.

De 1. FC Union Berlin doet het wat dat betreft iets beter. In de interlandbreak verloor het een oefenpotje tegen Sankt Gallen, maar in de officiële competities is het al vier wedstrijden ongeslagen. Afgelopen weekeinde werd er nog knap afgerekend met VfL Wolfsburg, de ploeg van trainer Mark van Bommel. Union zegevierde met 2-0.

Blessures en schorsingen

Bij Feyenoord ontbreekt een viertal selectiespelers. De belangrijkste is misschien wel Mark Diemers. Hij heeft een blessure opgelopen en kan niet meedoen. Sinisterra is ook niet van de partij. Hij speelt met Colombia een interland en is niet op tijd terug. Antonucci en Baldé maken het rijtje afwezigen compleet. Ook zij kampen met blessures.

Union Berlin mist alleen de Pool Wszolek. Hij blijft in Duitsland achter met een enkelblessure. De 1. FC Union Berlin heeft – net als Feyenoord overigens – geen enkele speler die een schorsing moet uitzitten.

Arne Slot: “Union Berlin misschien wel sterkste club”

“We treffen met Union Berlin misschien wel de sterkste club uit Pot 3. Maar we zijn niet bang voor de Duitse ploeg. We willen vooral een bepaald soort voetbal spelen. Dat moet gepaard gaan met zo veel mogelijk overwinningen en de ontwikkeling van spelers. Daarom is het ook zo mooi om te zien dat de resultaten goed zijn, het spel goed is en dat spelers zich ontwikkelen.”

“Slavia Praag won ook al van Union Berlin”

“We moeten de ploeg uit Berlijn niet onderschatten, maar ook niet groter maken dat ze zijn. Slavia Praag won ook al van Union Berlin. We moeten vooral naar onszelf kijken en wedstrijden die we thuis spelen moet Feyenoord sowieso altijd proberen te winnen. Dat gaan we donderdag ook zeker proberen.”

Wanneer is Feyenoord – Union Berlin

De Europe Conference League wedstrijd Feyenoord – Union Berlin wordt op donderdag 21 oktober gespeeld en begint om 18:45 uur. Het decor voor dit duel is de Rotterdamse Kuip. Volg al het nieuws rondom Feyenoord Rotterdam, 1. FC Union Berlin en de Europe Conference League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie