Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: Randers FC – AZ Alkmaar

Europe Conference League: Randers FC – AZ Alkmaar

Er doen dit seizoen drie Nederlandse clubs mee aan de Europe Conference League, naast Feyenoord en Vitesse komt ook AZ Alkmaar in deze nieuwe competitie uit. Aanstaande donderdag spelen de Alkmaarders hun eerste groepsduel. AZ begint met een uitwedstrijd in Denemarken tegen Randers FC. Sporttribune.nl blikt vooruit op Randers FC – AZ Alkmaar. 

Statistieken Randers FC – AZ Alkmaar

In de historie van het internationale voetbal stond het duel Randers FC – AZ Alkmaar nooit immer op het programma. We beleven donderdag 16 september 2021 dan ook een primeur.

Voor het bepalen van het huidige vormpeil kunnen we wel kijken naar de meest recente uitslagen van beide ploegen. Thuisploeg Randers FC wist in de afgelopen vijf wedstrijden geen enkele overwinning te boeken. De Deense Superligaen wedstrijden tegen FC Kopenhagen (0-2) en Silkeborg IF (2-1) gingen verloren. Tegen Aalborg BK werd het 1-1. De overige twee duels vonden plaats in de voorronde van de Europa League. Randers FC moest haar meerdere erkennen in het Turkse Galatasaray. In Denemarken werd het 1-1 en in Turkije won Galatasaray met 2-1.

AZ verloor afgelopen weekeinde de topper van PSV. In het eigen AFAS stadion werd het 0-3 voor de ploeg uit Eindhoven. En dat was niet de eerste opdoffer voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Eerder dit seizoen werd er ook al verloren van Celtic (voorronde Europa League) en werden er in de Nederlandse Eredivisie drie punten verspeeld tegen RKC Waalwijk. In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen werd het 1-0 voor de ploeg uit Waalwijk. Lichtpuntje was de overwinning op SC Heerenveen. AZ won in het Abe Lenstra stadion met 1-3.

Blessures en schorsingen

Bij Randers FC zijn geen spelers geblesseerd op het moment van schrijven. Ook heeft de Deense formatie geen enkele speler die nog een schorsing uit moet zitten. Randers FC kan derhalve in haar sterkste opstelling aantreden tegen AZ.

AZ mist alleen aanvallende middenvelder Jeremy Helmer. De 24-jarige speler liep in december 2019 een beenblessure op en is daar nog altijd niet van hersteld.

AZ-trainer Pascal Jansen: “We worden afgerekend op resultaten”

AZ-trainer Pascal Jansen Pascal Jansen ziet dat AZ tijd nodig heeft om weer op niveau te komen. De Alkmaarders namen deze zomer afscheid van onder meer Myron Boadu, Calvin Stengs, Marco Bizot, Jonas Svensson en Teun Koopmeiners en kennen tot nu toe een teleurstellende seizoenstart. “De ploeg waar we vorig seizoen zo hoog mee eindigden, heeft ook tijd nodig gehad om naar elkaar toe te groeien. Anderzijds spelen we in een grotemensenwereld en is er geen tijd. We worden afgerekend op het resultaat. Drie uit drie en uitgeschakeld in de Europa League, dat is de realiteit. Daar moeten we de ogen niet voor sluiten.”

“Toeval uitsluiten”

Daarmee wordt het duel tegen Randers FC extra belangrijk, weet ook Jansen. “Randers FC is een interessante loting. Onze doelman Peter Vindahl komt uit Denemarken en kent de ploeg wat beter dan wij. Door met hem te praten en de afgelopen wedstrijden van Randers goed te analyseren hopen we toeval uit te sluiten en de basis te leggen voor een goed resultaat.”

Wanneer is Randers FC – AZ Alkmaar

Het Europe Conference League duel Randers FC – AZ Alkmaar wordt op donderdag 16 september afgewerkt in het Deense Randers. Het BioNutria Park vormt het decor voor het eerste groepsduel in Poule D. Volg alles rondom AZ, de Europe Conference League en Poule D vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie