Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: Vitesse Arnhem – AS Roma

Europe Conference League: Vitesse Arnhem – AS Roma
Poll

Maakt Vitesse kans tegen AS Roma?

9%
91%

Vitesse speelt donderdag 10 maart thuis tegen AS Roma. De Italiaanse formatie komt naar Arnhem in het kader van de achtste finales in de Europe Conference League. Kan Vitesse stunten tussen de topploeg uit de Serie A? Sporttribune.nl blikt vooruit op Vitesse Arnhem – AS Roma.

Statistieken Vitesse Arnhem – AS Roma

Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder op een groot Europees podium. Vitesse zal blij zijn dat deze wedstrijd niet een paar weken geleden al gespeeld is, want de ploeg verkeerde toen in een vormcrisis. Die lijkt nu voorbij. De play-offs in de Conference League werden overleefd dankzij een 2-0 overwinning op Rapid Wien. Afgelopen weekend werd er bovendien met 4-1 werd gewonnen in de Gelderse derby tegen N.E.C. Nijmegen.

AS Roma maakt indruk tegen Atalanta Bergamo

Hoe mooi de 4-1 op N.E.C. Nijmegen ook was, het is de vraag of dat niveau goed genoeg is om het AS Roma lastig te maken. De Romeinen kenden ook een mindere periode, maar zijn de laatste weken weer op dreef. Afgelopen weekend wist AS Roma, met Rick Karsdorp in de basis, met veel overtuiging en lef te winnen van Atalanta Bergamo. Het werd 1-0 voor de ploeg uit Rome, dat hierdoor met een goed gevoel zal afreizen naar Arnhem.

Vitesse trainer Thomas Letsch: “AS Roma is een mooie tegenstander, maar ook de moeilijkste. We zijn blij met deze loting. Dit is wat we willen: spelen tegen topclubs en trainer zoals Jose Mourinho. We gaan voor onze kansen tegen AS Roma en dan zien we wel waar dat toe gaat leiden in deze mooie Europese competitie.”

Vitesse trainer Thomas Letsch verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd in het Gelredome, maar heeft goede hoop dat Vitesse er toch in gaat slagen van AS Roma te winnen. Dat lukte zijn formatie immers ook tegen Tottenham Hotspur.

Wanneer is Vitesse Arnhem – AS Roma

De Europe Conference League heenwedstijd Vitesse Arnhem – AS Roma wordt op donderdag 10 maart gespeeld in het Gelredome te Arnhem. De wedstrijd begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, AS Roma en Vitesse Arnhem vanaf de eerste rang op jouw online stoeltje op Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie