Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: wat doen Feyenoord, AZ en Vitesse?

Europe Conference League: wat doen Feyenoord, AZ en Vitesse?

Op donderdag 25 november worden niet alleen de Europa League wedstrijden afgewerkt. Ook de clubs in de Europe Conference League komen in actie. Feyenoord Rotterdam, AZ Alkmaar en Vitesse Arnhem houden de Nederlandse eer hoog. Kunnen zij de winst pakken? Sporttribune blikt vooruit op een weer heerlijk voetbalavondje in de Europe Conference League!

Conference League Poule E: Slavia Praag – Feyenoord Rotterdam

De groepsfase van de Conference League is toe aan haar laatste twee duels. Feyenoord staat eerste in Groep E met tien punten en speelt na de uitwedstrijd tegen nummer twee Slavia Praag dat zes punten verzamelde tot nu toe. Maccabi Haifa is de nummer drie na vier speelronde en komt donderdag uit tegen het Duitse Union Berlin; dat met drie punten onderaan bungelt.

Arne Slot: “Slavia is een sterke ploeg”

Feyenoord Rotterdam mag dan als koploper in de poule de beste papieren hebben in Groep E, trainer Arne Slot is op zijn hoede voor Slavia Praag. “Het is een sterke ploeg, ze willen net als wij dominant voetbal spelen. Ik denk dat dit één van de sterkere tegenstanders is die we dit jaar getroffen hebben in de Conference League”, aldus de trainer van de Rotterdamse ploeg in zijn vooruitblik.

Conference League Poule G: Stade Rennes – Vitesse Arnhem

Het Franse Stade Rennes staat in Groep G op de eerste plek. De Franse Ligue 1 formatie behaalde maar liefst tien punten uit de eerste vier groepswedstrijden. Premier League club Tottenham Hotspur staat op de tweede plaats met zeven punten. The Spurs spelen donderdag uit tegen NS Mura. De Sloveense ploeg staat op de vierde en laatste plek met nul punten. Vitesse Arnhem is momenteel de nummer drie met zes punten uit vier wedstrijden.

Thomas Letsch: “Wedstrijd in Rennes zal moeilijk worden”

Vitesse moet dus vol aan de bak in Groep G om nog kans maken na de winterstop nog steeds in de Conference League uit te mogen komen Vitesse-trainer Thomas Letsch: “We moeten nu winnen in Frankrijk tegen Rennes. Dat zal natuurlijk moeilijk worden. We zijn gezakt naar de derde plaats, maar alles is nog mogelijk. We zullen moeten blijven vechten voor onze kansen”, vertelt de Duitse coach in de diverse voetbalmedia.

Conference League Poule D: FK Jablonec – AZ Alkmaar

In Groep D staat AZ Alkmaar na vier speelronde op de eerste plaats met tien punten. Er zijn vanaf nu nog zes punten te halen. FK Jablonec staat nu tweede met vijf punten uit vier duels. Randers FC (waar Giovanni van Bronckhorst als trainer aan de slag gaat) is de nummer drie van de poule en heeft vier punten. Voor CFR Cluj is de Conference League na de komende twee groepsduels voorbij. De Roemeense ploeg haalde één punt binnen en er moet een wonder gebeuren willen ze zich nog bij de beste twee scharen.

Pascal Jansen: “Lijn doortrekken naar duel tegen FK Jablonec”

AZ Alkmaar kan de ticket voor de knock-outfase al bijna proeven. In de groepsfase werden drie van de vier tot nu toe gespeelde duels gewonnen. Er werd slechts één keer gelijkgespeeld. AZ-trainer Pascal Jansen: “We hebben een behoorlijke drukke periode achter de rug, maar de ploeg staat er goed op. We moeten die lijn doortrekken naar Jablonec. Het is belangrijk dat je de punten pakt die nodig zijn. Wij moeten ons focussen op dingen die we zelf kunnen beïnvloeden en dat is goed spelen en het winnen van deze wedstrijd. Ik verwacht dat Jablonec er alles aan gaat doen om het ons onmogelijk te maken”, zo zegt de trainer van de Alkmaarse ploeg in zijn voorbeschouwing.

Wanneer spelen Feyenoord, AZ en Vitesse

De Europe Conference League duels vinden allen plaats op donderdag 25 november 2021. Het betreft de vijfde en één na laatste speelronde van de groepsfase. Slavia Praag – Feyenoord Rotterdam begint om 18:45 uur in het Eden Stadion te Praag. De uitwedstrijd van Vitesse Arnhem bij Ligue 1 club Stade Rennes zal op datzelfde tijdstip worden afgetrapt. FK Jablonec – AZ Alkmaar begint om 21:00 uur in het Stadion Střelnice.

Volg al het voetbalnieuws rondom de Europe Conference League, Feyenoord, AZ en Vitesse vanaf de eerste rang via je online stoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie