Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europese Super Cup 2021: Chelsea – Villarreal

Europese Super Cup 2021: Chelsea – Villarreal

Het is alweer bijna dagelijks genieten van topwedstrijden in het nationale en internationale voetbal. Na het optreden van PSV in de voorronde van de Champions League is het woensdag de beurt aan de UEFA Super Cup. Deze Europese Super Cup gaat tussen Champions League winnaar Chelsea en Europa League winnaar Villarreal. Nog voordat Feyenoord en Vitesse hun returns afwerken in de Conference League zullen we weten wie de Europese Super Cup 2021 gaat winnen: Chelsea of Villarreal? 

Ontstaan Europese Super Cup

De Europese Super cup werd in 1971 bedacht door de journalist Anton Witkamp. Naar zijn idee werd de eerste wedstrijd tussen de winnaars van de Europacup I en Europacup II van 1972 gespeeld. In januari 1973 werd Ajax na een uit- en thuisduel winnaar van de allereerste Europese Super Cup. Na die zege op Glasgow Rangers wist Ajax ook de tweede editie op haar naam te schrijven. In die tweede editie werd AC Milan verslagen.

Van 1998 tot 2012 vond de wedstrijd plaats aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen in het Stade Louis II in Monaco. Er werd toen afgestapt van het uit- en thuisduel. Ook na 2012 werd telkens gekozen voor één wedstrijd op neutraal terrein.

Favoriet Europese Super Cup 2021

Kijkend naar de twee deelnemers aan editie van 2021 zien we dat Chelsea in alle opzichten een voorsprong lijkt te hebben op Villarreal. Chelsea draait een bijna foutloze oefencampagne, terwijl het bij Villarreal allemaal erg stroef verloopt. Ook heeft Chelsea als Champions League winnaar veel meer status verkregen. Vlak niet uit wat Villarreal heeft moeten doen om de Europa League te winnen. Ze versloegen daarin onder andere twee competitiegenoten van Chelsea. Villarreal knikkerde in de halve eindstrijd Arsenal uit het toernooi en won vervolgens in de finale ook nog van Manchester United.

Thomas Tuchel (Chelsea) over Super Cup 2021

“Ik heb enorm veel respect voor Villarreal, ik heb enorm veel respect voor hun coach: Unai Emery. Ik bedoel, ze kunnen de UEFA Europa League trofee binnenkort beter de Unai Emery-trofee noemen! Deze man is ongelooflijk. Hij heeft vijf finales gespeeld en vier keer gewonnen: dat is te gek.”

“Altijd voorzichtig zijn met Spaanse teams”

“En met Spaanse teams moet je heel voorzichtig zijn. Ze houden van dit spel, en ze spelen dit spel voor balbezit, en ze spelen het met heel veel oprechte moed. Dus ik denk dat ze dit spel zullen benaderen met het gevoel dat ze niets te verliezen hebben. Maar wat is er mooier dan het seizoen te beginnen met een Europese finale. We zullen het heel, heel serieus nemen en ons best doen om de volgende trofee mee naar huis te nemen.”

Unai Emery (Villarreal) over zijn track record

“Je weet hoe het gezegde luidt: stilstand is achteruitgang¬† Je moet dus blijven vernieuwen. Ik ben betrokken geweest bij twee vorige UEFA Super Cups. Beide keren heb ik niet gewonnen, dat moet nu veranderen. Ik heb eerder binnenlandse Super Cups gewonnen met PSG, maar nooit een Europese. We gaan het seizoen beginnen tegen een sterk Chelsea.”

“Goed preparen om van Chelsea te winnen”

“Trainer Thomas Tuchel is een bekende, prestigieuze en succesvolle coach: hij heeft titels gewonnen in Duitsland, hij heeft titels gewonnen met PSG. We zullen goed geprepareerd moeten zijn om te winnen van ze.”

Wanneer wordt de UEFA Super Cup gespeeld?

De wedstrijd Chelsea – Villarreal om de UEFA Super Cup wordt op woensdag 11 augustus gespeeld op Windsor Park in Belfast (Noord-Ierland). Het duel begint om 21:00 uur en zal live worden uitgezonden op de Nederlandse televisie via Ziggo Sport.

Volg al het nieuws rondom Chelsea, Villarreal en de Super Cup vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie