Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Pikant Eredivisie duel in Rotterdam: Excelsior – Ajax Amsterdam

Pikant Eredivisie duel in Rotterdam: Excelsior – Ajax Amsterdam

Ajax gaat speelronde 19 in zonder trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester werd na de 1-1 tegen FC Volendam op non-actief gezet door de Amsterdamse club. John Heitinga en Michael Reiziger nemen tegen Excelsior de honeurs waar. Wie er de rest van seizoen op de bank zit bij Ajax is nu nog niet duidelijk. Sporttribune blikt vooruit op Excelsior – Ajax Amsterdam!

Statistieken Excelsior – Ajax Amsterdam

Ajax had dus een slechte week. In de Johan Cruijff Arena werd Schreuder in de kou gezet of zoals Dusan Tadic het omschreef ‘in de steek gelaten’ door zijn spelers doordat er tegen FC Volendam met 1-1 gelijkgespeeld werd. De Amsterdammers staan hierdoor nu vijfde met een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord.

Excelsior kwam midweeks ook in actie. De Rotterdammers ging met 1-0 onderuit in de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. Excelsior vinden we daardoor nu terug op dertiende positie met 19 punten uit achttien Eredivisie duels.

Edwin van der Sar: “Kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer is”

Ajax doet voor tijdelijk een beroep op John Heitinga om het roer over te nemen van de ontslagen trainer Alfred Schreuder. Algemeen directeur Edwin van der Sar gaf deze week nog aan dat er snel een nieuwe trainer komt bij de club. “Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training. De kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer op de bank zit. Maar ik kan niks beloven. Als directie zijn we wel voorbereid op bepaalde situaties die zich konden voordoen”, zegt Van der Sar over de situatie bij de Ajacieden.

“De nieuwe trainer komt eerst”

Volgens de algemeen directeur heeft de komst van een nieuwe trainer nu prioriteit. “We zitten zonder rvc-voetbalman in een vacuüm. En Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en ik nemen de taken van de technisch directeur waar. We gaan nu in tien uur geen rvc-man en td vinden, dus komt de nieuwe trainer eerst”, vertelt de algemeen directeur van Ajax aan de vooravond van het competitiepotje tegen Excelsior.

Excelsior: “We gaan er alles aan doen om een resultaat te halen”

Ondertussen ruiken ze bij Excelsior bloed. Ajax staat in brand en de Rotterdammers gooien graag nog wat olie op het Amsterdamse vuur. Siebe Horemans zegt op het clubkanaal: “We gaan er alles aan doen om een resultaat te behalen tegen Ajax.” En dus kunnen de Amsterdammers hun borst natmaken, Excelsior zal zich niet zomaar gewonnen geven en maar wat graag de crisis bij Ajax vergroten.

Wanneer is Excelsior – Ajax Amsterdam

Voetballiefhebbers die Excelsior – Ajax willen volgen zullen op zondag 29 januari om 14:30 uur moeten inschakelen of naar stadion Woudestein in Rotterdam gaan, want dan zal de aftrap van dit duel worden verricht.

Wil je vooraf al in de stemming komen? Lees dan op Sporttribune.nl dagelijks voorbeschouwingen op duels in binnen- en buitenland en mis niks van de actie in de Eredivisie, bij Excelsior en bij AFC Ajax Amsterdam!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie