Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Zorgt Rotterdamse derby Excelsior – Feyenoord voor beslissing van kampioenschap?

Zorgt Rotterdamse derby Excelsior – Feyenoord voor beslissing van kampioenschap?

Feyenoord kan komende zondag bij winst op stadsgenoot Excelsior kampioen van Nederland worden. Voorwaarde is dan wel dat concurrent PSV op zaterdagavond verliest bij Sparta Rotterdam. De havenstad is dit weekend dus het centrum van de Eredivisie. Sporttribune.nl blikt vooruit op Excelsior – Feyenoord!

Statistieken Excelsior – Feyenoord

De Rotterdamse stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord werd eerder dit seizoen al in De Kuip gespeeld. Thuisploeg Feyenoord won op 13 november – de laatste speelronde voor het WK in Qatar – met 5-1 van de club uit Rotterdam Kralingen.

Zowel Kokcu als Szymanski scoorden in die wedstrijd twee keer. De laatste Feyenoord treffer kwam van Waldemark. Excelsior had in de elfde minuut via Goudmijn de score nog geopend, maar die 0-1 werd in het restant van het duel dus simpel weggepoetst door de club uit Zuid. Dankzij die zege werd Feyenoord de nieuwe koploper in de Eredivisie en die positie hebben ze daarna niet meer uit handen gegeven.

Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior): “Doordat het een derby is leeft het helemaal”

Voor Excelsior zou de wedstrijd tegen Feyenoord zomaar kunnen betekenen dat ze vanaf de eerste rang getuigen zijn van het kampioenschap van de stadsgenoot. Trainer Marinus Dijkhuizen kijkt er dan ook met veel meer plezier naar uit: “Feyenoord is op zich al een mooie club om tegen te spelen, maar doordat het een derby is die ook nog is bepalend kan zijn voor de titel, leeft het natuurlijk helemaal hier op de club.”

Herinnering

Dijkhuizen heeft daarnaast ook mooie herinneringen aan de derby’s tegen de club uit Zuid. “Mijn eerste wedstrijd als trainer van Excelsior was ook tegen Feyenoord. Daarom is het ook een aparte wedstrijd, zeker als je bedenkt wat er sindsdien allemaal is gebeurd bij zowel Excelsior als bij Feyenoord.”

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Uit of thuis kampioen worden? Dat maakt mij niks uit”

Feyenoord is heel dicht bij de titel. Zelfs zo dichtbij dat het dit weekend al feest kan zijn op de Coolsingel. Dat betekent dan wel dat de schaal niet in de Kuip, maar op Woudestein uitgereikt zal worden. Niet ideaal voor de fans. Trainer Arne Slot: “We zouden bij verlies van PSV en winst tegen Excelsior zondag al kampioen kunnen worden, dat is mij natuurlijk ook bekend. Maar ik ben niet bezig met uit of thuis kampioen worden, dat maakt mij niks uit. Ik ben alleen bezig de spelers scherp te houden.”

PSV

Slot houdt ook nog geen rekening met een kampioensfeest komende zondag. Slot: “Ik zie PSV ook heel veel winnen, zelfs met 3-0 tegen Ajax. Dus ik houd mij gewoon met Feyenoord bezig en ga de voorbereiding op Excelsior net zo in als de voorgaande duels.”

Wanneer is Excelsior – Feyenoord

De Eredivisie wedstrijd Excelsior – Feyenoord wordt op zondag 7 mei gespeeld op Woudestein, het stadion van thuisclub Excelsior. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Omdat PSV en Ajax al op zaterdagavond in actie komen weten de Rotterdammers vooraf al of ze al dan niet kampioen kunnen worden.

Excelsior zal er in de spirit van de derby alles aan doen om dat feestje sowieso nog een weekje uit te stellen. Volg de ontknoping van de Eredivisie vanaf de eerste rij door plaats te nemen op jouw online stadionstoeltje bij Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie