Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie nacompetitie: Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag

Eredivisie nacompetitie: Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag

Terwijl Feyenoord in de Conference League speelt, gaat een andere Rotterdamse club proberen volgend seizoen in de Eredivisie uit te komen. Excelsior Rotterdam speelt aanstaande dinsdag thuis tegen ADO Den Haag in de finale van de nacompetitie. Sporttribune blikt vooruit op het promotieduel Excelsior – ADO Den Haag.

Statistieken Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag

Beide clubs kwamen dit seizoen uit in de Keukenkampioen Divisie en dus troffen Excelsior en ADO elkaar ook al twee keer dit seizoen. In Den Haag werd het op 22 oktober 0-2 voor de bezoekers uit Rotterdam.

Bij het duel in Rotterdam Kralingen waren de bezoekers uit de Haagse residentiestad weer de sterkste. In deze Zuid-Hollandse derby werd het op 25 januari 2-3 voor de Hagenezen.

Feest in Rotterdam

Na de zege op Heracles Almelo was het lang onrustig in Rotterdam Kralingen. Het feest begon al in Almelo waar de uitsupporters helemaal los gingen achter het doel. Terwijl Heracles hun tranen droogde, waren de Excelsior supporters nog lang niet klaar met feesten.

Ook in Rotterdam ging het gewoon door met de festiviteiten. De kaartverkoop voor het duel tegen Den Haag was dan ook in no-time uitverkocht waardoor deze heenwedstrijd in een vol stadion zal worden afgewerkt.

Ook Den Haag in extase

Niet alleen Excelsior vierde het bereiken van deze finale. Ook bij de Hagenezen werd er uitbundig feestgevierd toen in de halve finale gewonnen werd van FC Eindhoven. De Haagse club degradeerde enkele jaren geleden uit de Eredivisie. En was sindsdien nog niet zo dichtbij promotie naar het hoogste niveau.

De gele-groene vlag ging dan ook in bijna heel Den Haag uit. En natuurlijk ook bij de club zelf was het groot feest. De focus moest echter snel weer op de finale tegen Excelsior. Want er zit slechts enkele dagen tussen de halve finale en de eerste wedstrijd in de eindstrijd op dinsdag 24 mei.

Wanneer is Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag

Wanneer is de heenwedstrijd in de finale van de Eredivisie nacompetitie Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag? Dit duel wordt op dinsdag 24 mei gespeeld in Rotterdam. Het duel in het Van Donge & De Roo Stadion begint om 20:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de nacompetitie in de Eredivisie, Excelsior en ADO vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: Het online platform waar jij altijd vooraan staat!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie