Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Excelsior Rotterdam – AZ Alkmaar

Eredivisie: Excelsior Rotterdam – AZ Alkmaar

In Kralingen wordt op zondag 23 oktober de Eredivisie wedstrijd Excelsior Rotterdam – AZ Alkmaar gespeeld. De thuisploeg is de underdog, maar zal zich zeker niet zomaar gewonnen geven. AZ was bezig aan een uitstekende serie, maar heeft nu twee keer op rij verloren. Herpakt de ploeg zich in Rotterdam? Sporttribune blikt vooruit.

Excelsior Rotterdam – AZ Alkmaar

Gezien de H2H statistieken is het duidelijk: AZ is de favoriet zondag. De Rotterdamse formatie won in de afgelopen 21 ontmoetingen zes keer van AZ en zal hopen dat daar komende zondag een zevende bij gaat komen.

De kans daarop is dus niet heel groot als we uitgaan van de lange termijn statistieken. Excelsior doet het de afgelopen seizoenen echter prima tegen de Noord-Hollanders. Drie van de laatste vijf duels leverden een overwinning op voor de club uit Rotterdam Kralingen. De laatste keer dat Excelsior punten wist af te snoepen van AZ was op 15 mei 2019. Excelsior won met 4-2 en dat was tevens de laatste keer dat beide clubs elkaar troffen, omdat Excelsior Rotterdam daarna degradeerde.

Seizoen 2006 – 2007

In het seizoen 2006 – 2007 werd de ontmoeting Excelsior – AZ een heel bijzondere. AZ kon kampioen worden tegen Excelsior, maar wat er toen gebeurde had niemand kunnen voorspellen. Het duel werd onderdeel van een ontknoping die waarschijnlijk nooit meer plaats zal vinden in de Nederlandse Eredivisie.

Niet AZ, niet Ajax, maar PSV profiteerde en mocht het kampioenschap vieren. Een hard gelach voor AZ dat overigens in 2009 revanche nam door in dat jaar wél de titel te pakken.

Huidige vorm Excelsior Rotterdam

Na de 7-1 oorwassing die Excelsior in de vorige speelronde van Ajax heeft gekregen, hebben de Rotterdammers van de week zelf een ruime score weten te behalen. In het bekerduel tegen MVV Maastricht werd er met 5-1 gewonnen door de Kralingers, wat het vertrouwen weer enigszins hersteld moet hebben.

Huidige vorm AZ Alkmaar

In de laatste twee duels moest AZ echter weer het onderspit delven, waardoor het de eerste plek in de Eredivisie kwijt is. In De Conference-League groep staat AZ nog wel bovenaan. Het gaat wat ver om Excelsior de angstgegner van AZ te noemen, maar toch is het een affiche dat niet vaak drie punten oplevert voor de Alkmaarders. 

Wanneer is Excelsior Rotterdam – AZ Alkmaar

De Eredivisie wedstrijd Excelsior – AZ is op zondag 23 oktober in het Van Donge & De Roo stadion. De fans van Excelsior zijn afgelopen weken verwend met grote namen die op bezoek kwamen, maar meestal leverde dat weinig op. Volg hoe dit duel afloopt en lees dagelijks vanaf de eerste rij al het voetbalnieuws in de Nederlandse Eredivisie via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie