Momenteel jij en 109 anderen op onze sporttribune
Advertentie

FA Cup finale 2022: Liverpool – Chelsea

FA Cup finale 2022: Liverpool – Chelsea
Poll

Wie wint de FA Cup 2022?

83%
17%

Na een week vol met voetbal heeft de Engelse voetbalcompetitie nog een leuk toetje in petto voor de echte voetballiefhebber: de FA Cup finale 2022 tussen Liverpool en Chelsea. Wie pakt de winst in dit belangrijkste bekertoernooi van Engeland? Sporttribune.nl blikt vooruit op de FA Cup finale Liverpool – Chelsea.

Statistieken Liverpool – Chelsea

Liverpool en Chelsea troffen elkaar dit seizoen al vaker. In de Premier League wisten beide topclubs dit seizoen tegen elkaar al mooie potjes op de mat te leggen. In de Engelse Premier League speelden beide ploegen twee keer gelijk tegen elkaar. In Liverpool werd het 1-1 en in Londen 2-2.

Ook in de EFL Cup finale stonden Liverpool en Chelsea tegenover elkaar. Ook toen waren de elftallen aan elkaar gewaagd. Liverpool won die finale door de penalty serie met 11-10 te winnen.

Jurgen Klopp: “Ik ken de geschiedenis van de FA Cup en die is heel speciaal”

Liverpool trainer Jurgen Klopp komt uit Duitsland maar dat betekent niet dat hij de tradities van het Engelse voetbal niet kent. Het belang van de FA Cup is voor hem dan ook kraakhelder: “Ik was gezegend met geweldige ervaringen in Duitsland met onze eigen versie. Maar ik ben me volledig bewust van de traditie, het sentiment en de waardering die het Engelse voetbal heeft voor de Emirates FA Cup. Eerlijk, het heeft een speciale plaats in de harten van supporters.”

Klopp: “In dit soort wedstrijd is elke uitkomst mogelijk”

“Liverpool-supporters maken zich dit soort evenementen eigen. Ik hou er zo van. Want het enige dat niemand van ons op een dag als vandaag kan garanderen, is het resultaat. We weten allemaal dat in een wedstrijd als deze elke uitkomst mogelijk is.”

Wanneer is de FA Cup finale

Op zaterdag 14 mei wordt op Wembley de FA Cup finale 2022 gespeeld. De eindstrijd kent werkelijk een prachtig affiche: Liverpool – Chelsea. Het duel begint al om 17:45 uur, dus wees er op tijd bij als je het duel (online) live wilt gokken. Benieuwd naar meer nieuws over de FA Cup, Liverpool of Chelsea? Volg dan Sporttribune.nl en krijg het voetbalnieuws vanaf de eerste rij op deze online hoofdtribune toegediend!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie