Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League topper: FC Barcelona – Manchester United

Europa League topper: FC Barcelona – Manchester United

De absolute topper in de zestiende finales van de UEFA Europa League is FC Barcelona – Manchester United. Deze kraker betekent ook een eerste weerzien in het voetbalstadion tussen Frenkie de Jong en Erik ten Hag die beide tegelijkertijd bij Ajax actief waren. Nu staan ze tegenover elkaar in deze internationale voetbalclash. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken FC Barcelona – Manchester United

De vorige onderlinge ontmoeting vond plaats in de UEFA Champions League. Op 10 april 2019 won FC Barcelona in Manchester met 0-1. Een week later maakte de Spaanse ploeg het karwei professioneel af door in het eigen Camp Nou met 3-0 te zegevieren.

Ook in de voorgaande onderlinge duels heeft Barcelona regelmatig grote zeges geboekt op de Engelse equipe. Andersom gebeurde dat een stuk minder vaak. In de ICC wedstrijd uit 2015 stamt de laatste overtuigende zege van United op La Blaugrana. Het werd toen 1-3 voor de Premier League club.

Xavi Hernandez (FC Barcelona): “We hadden niet zwaarder kunnen loten”

FC Barcelona trainer Xavi Hernandez maakt zijn borst nat voor de komst van Manchester United. De trainer van Barça heeft de ploeg van coach Erik ten Hag op de voet gevolgd en weet dat de Premier League formatie goed draait momenteel. “Manchester United is de afgelopen maanden flink gegroeid onder leiding van Ten Hag. Hij heeft geweldige spelers ter beschikking, maar ook een sterk team. We hadden niet zwaarder kunnen loten”, zegt trainer Xavi.

“Mooie uitdaging om de Europa League voor eerst in clubgeschiedenis te winnen”

FC Barcelona en Manchester United treffen elkaar vaak in Champions League, maar niet in de Europa League. Dat maakt de wedstrijd volgens trainer Xavi nog bijzonderder. “Het is een duel met veel historie, vooral in de Champions League. Nu ligt er een mooie uitdaging voor ons in de Europa League. De club heeft dit toernooi nog nooit gewonnen en dat zorgt voor nog meer motivatie”, aldus de succescoach van de Catalaanse ploeg die de laatste maanden goed op dreef is.

Erik ten Hag (Manchester United): “Het wordt zwaar tegen FC Barcelona”

Manchester United trainer Erik ten Hag zal ook tegen Barcelona weer een beroep doen op Wout Weghorst en wellicht ook op Tyrell Malacia. De twee Nederlanders spelen regelmatig mee met The Red Devils. Ten Hag weet dat hij iedereen die in vorm is, keihard nodig zal hebben in de zestiende finale tegen één van de sterkste ploegen in deze Europa League. “Ik kijk nooit naar de loting, daar heb ik toch geen invloed op. Dat het zwaar wordt tegen Barcelona, dat is ook duidelijk. Maar wij hebben als United zijnde ook vertrouwen getankt in de afgelopen wedstrijden”, aldus trainer Ten Hag vooraf.

“We gaan er vol vertrouwen in”

Manchester United weet onder trainer Ten Hag heel wat goede resultaten te boeken en dat zorgt voor stabiliteit binnen de club. Volgens de ex-trainer van Ajax is dat nodig om teams als FC Barcelona te slim af te kunnen zijn. “Geen enkele ploeg zal het leuk vinden om tegen ons te moeten spelen. We gaan er dan ook met veel vertrouwen in, maar wij weten ook: we moeten erg goed zijn om FC Barcelona uit te schakelen”, zo besluit trainer Ten Hag.

Wanneer is FC Barcelona – Manchester United

De UEFA Europa League clash FC Barcelona – Manchester United wordt op donderdag 16 februari gespeeld. Die avond zal Camp Nou het decor vormen. De aftrap zal daar om 21:00 uur worden verricht. Wie wint deze heenwedstrijd? En wie gaat er met een goed gevoel naar de return? Wordt het Barcelona of toch United?

Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl! Hét online voetbalnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest. Ook over Barcelona en Manchester United!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie