Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: FC Basel – Fiorentina

Europe Conference League: FC Basel – Fiorentina

In de UEFA Europe Conference League wordt donderdag de return in de halve eindstrijd gespeeld. Het FC Basel – Fiorentina zal in Zwitserland worden afgewerkt. Gaat Basel door naar de finale of haalt het Italiaanse Fiorentina de eindstrijd? De winnaar komt in die finale uit tegen West Ham United of AZ. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze beslissende halve finale in Basel.

Statistieken FC Basel – Fiorentina

Beide clubs troffen elkaar vorige week in Florence. De thuisploeg kwam daar na 25 minuten spelen op voorsprong dankzij een treffer van Cabral. Zijn doelpunt bepaalde ook de ruststand.

Maar na de pauze kroop Basel langzaam maar zeker uit haar schulp. In de 71e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker. Diouf scoorde de 1-1. Toen beide clubs eigenlijk al genoegen hadden genomen met een gelijkspel scoorde Zeki Amouni namens de gasten uit Bazel. Zijn goal in de 92e minuut zorgt ervoor dat de Zwitsers met een kleine voorgift deze return ingaan.

Heiko Vogel: “We wijken geen millimeter af van ons wedstrijdplan”

FC Basel won de heenwedstrijd in Florence met 1-2 en maakt zich paraat voor de terugwedstrijd voor eigen publiek tegen Fiorentina. Basel-trainer Heiko Vogel is er klaar voor om de Italiaanse ploeg weer te ontmoeten. “Ik ben heel trots op mijn team. Ik zei tegen hen: wat er ook gebeurt, we wijken geen millimeter af van ons wedstrijdplan. En dat is precies wat ze deden en dat is ook precies wat we in de return ook weer gaan doen: uitgaan van eigen kracht”, zo vertelt trainer Heiko tegen de diverse voetbalmedia in Zwitserland.

“Goede kans op finaleplaats in Praag”

De trainer van FC Basel weet dat de finaleplaats nog niet binnen is. “Het wordt nog steeds een hete strijd. We moeten nu bescheiden blijven. Maar fysiek, mentaal en qua passie zijn we beresterk. Dan hebben we een goede kans op een finaleplaats in Praag”, zo besluit de trainer van de Zwitserse ploeg met een positief gevoel.

Vincenzo Italiano: “FC Basel zal niet gemakkelijk te verslaan zijn”

Fiorentina wist in eigen stadion niet te winnen van FC Basel. Dat betekent dat de return in Zwitserland een zware kluif wordt. En daar had Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano eigenlijk geen rekening mee gehouden. “De thuisnederlaag van vorige week maakt me boos, want het zal nu niet gemakkelijk zijn om hun diepe verdediging te ontgrendelen. Vooral omdat ze nu een voorsprong hebben om te verdedigen”, is Italiano kritisch op zijn eigen ploeg.

“Stand in return omdraaien”

Nu Fiorentina thuis tegen de Zwitserse ploeg heeft gespeeld, weet trainer Italiano wat hij donderdag kan verwachten in de return. “Basel is een team dat nooit opgeeft, als je er geen drie of vier tegen ze scoort, geloven ze altijd dat ze terug kunnen komen. Dat hebben we ze dit seizoen eerder zien doen in de Conference League. We hebben een Fiorentina nodig dat daar doorheen gaat. We moeten effectiever zijn voor het doel. Basel won weliswaar de eerste helft van deze dubbele onderlinge ontmoeting. Maar wij hopen dat we die tussenstand in de return kunnen omdraaien. In het Europese voetbal moet je nooit opgeven!”

Wanneer is FC Basel – Fiorentina

De UEFA Conference League halve finale FC Basel – Fiorentina zal op donderdag 18 mei plaatsvinden in het St. Jakob-Park stadion te Bazel. De aftrap zal om 21:00 uur worden gedaan en dan hebben beide ploegen minimaal 90 en maximaal 120 minuten de tijd om de finale van het Conference League seizoen 2022 – 2023 te halen.

Comas zal bij FC Basel ontbreken vanwege een dijblessure en Sirigu bij Fiorentina vanwege een achillespeesblessure. Ook Cabral, doelpuntenmaker namens ACF Fiorentina in het heenduel, is geblesseerd en zal deze return vanaf de zijlijn moeten volgen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie