Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie nacompetitie: FC Eindhoven – ADO Den Haag

Eredivisie nacompetitie: FC Eindhoven – ADO Den Haag

In de nacompetitie staan zaterdagavond ADO Den Haag en FC Eindhoven tegenover elkaar in de return voor promotie-degradatie. Bij winst wacht een allesbeslissende confrontatie met Excelsior Rotterdam of Heracles Almelo. Sporttribune.nl blikt vooruit op de nacompetitie kraker FC Eindhoven – ADO Den Haag.

Statistieken FC Eindhoven – ADO Den Haag

De nacompetitie in het Nederlandse betaalde voetbal zit altijd boordevol verrassingen. En dat is dit seizoen niet anders. De uitslag van het heenduel tussen ADO Den Haag en FC Eindhoven was echter geen verrassing. De thuisploeg won met 2-1 en daar hadden veel volgers vooraf toch al rekening mee gehouden.

Het verschil was wellicht minder groot van gedacht, want met de thuiswedstrijd in Eindhoven nog voor de boeg maakt underdog FC Eindhoven – de nummer drie uit de reguliere competitie – nog altijd een goede kans om zich te plaatsen voor de finale om promotie naar de Eredivisie.

FC Eindhoven

FC Eindhoven is een echte Keukenkampioen Divisie ploeg. De formatie van trainer Giovanni Franken maakt nu echt serieus kans om zich te melden op het hoogste niveau in Nederland. Het seizoen verliep boven verwachting en dat zorgde al snel voor een periodetitel.

Omdat FC Eindhoven het hele seizoen goed bleef presteren eindigde de Brabantse club achter FC Volendam en FC Emmen als derde in het reguliere seizoen. Directe promotie zat er (net) niet in, maar via de nacompetitie kan er alsnog een tweede club uit Eindhoven in de Eredivisie komen te spelen. En dat zorgt voor heel veel belangstelling in het Eindhovense stadion voor dit duel tegen ADO Den Haag.

ADO Den Haag

ADO Den Haag is een club met enorm veel historie, ook in de Eredivisie. Maar de laatste jaren is het vooral aan het jojo-en. Het ene jaar Eredivisie en het volgende jaar weer in de Keukenkampioen Divisie. Wat het volgend jaar gaat worden is nog niet bekend en hangt volledig af van de wedstrijd van zaterdag in Eindhoven. Trainer Giovanni Franken heeft er alle vertrouwen in en koestert dan ook de 2-1 voorsprong die zijn ploeg na een heerlijk avondje ‘achter de Duinen’ heeft genomen op de Brabanders.

Wanneer is FC Eindhoven – ADO Den Haag

De wedstrijd FC Eindhoven – ADO Den Haag wordt op zaterdag 21 mei gespeeld in het Jan Louwers stadion. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis en hij zal om 16:30 uur voor het eerst op zijn fluitje blazen. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, promotie, degradatie en de Keukenkampioen Divisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie