Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax op zoek naar zichzelf in Eredivisieduel FC Emmen – Ajax

Ajax op zoek naar zichzelf in Eredivisieduel FC Emmen – Ajax

Ajax zit in een lastige periode. De Amsterdammers verloren afgelopen woensdag twee dure punten in de strijd om het landkampioenschap door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen laagvlieger Vitesse. In de laatste wedstrijd voor de winterstop gaat Ajax (weer) op zoek naar zichzelf als het een uitwedstrijd speelt bij FC Emmen. Sporttribune blikt vooruit op FC Emmen – Ajax

Statistieken FC Emmen – Ajax

De voorgaande vijf onderlinge ontmoetingen tussen beide clubs eindigden het telkens in een zege voor de Amsterdammers. Zowel thuis als uit kon Emmen geen potten breken tegen Ajax. Sterker nog: de Amsterdamse formatie won meestal met groot verschil en zonder tegendoelpunten.

Zo verging het ook in de laatste competitiewedstrijd FC Emmen – Ajax die eind 2020 werd afgewerkt. Toen won Ajax aan De Oude Meerdijk met maar liefst 0-5. Klaassen, Labyad, Traore, Ekkelenkamp en Promes scoorden namens Ajax, waarbij opvalt dat alleen Klaassen op dit moment nog Ajacied is.

FC Emmen coach Dick Lukkien: “We gaan het lastig krijgen tegen Ajax”

Dick Lukkien heeft als trainer van FC Emmen vaak te maken gehad met tegenstanders die sterker zijn dan zijn formatie. Zelfs een zoekend Ajax is volgens hem levensgevaarlijk voor de Drentse ploeg uit Emmen. “We gaan het heel lastig krijgen tegen Ajax. Dat ze nu in een wat mindere fase zitten zegt mij niets. We moeten naar onszelf kijken en zorgen dat we een stabiele club worden op het hoogste niveau. Ieder foutje wordt afgestraft. We moeten in rap tempo verbeteren anders gaan we Ajax wel heel gemakkelijk helpen om weer in het zadel te komen.”

Alfred Schreuder (trainer Ajax): “Dit is Ajax”

Ajax trainer Alfred Schreuder staat na de 2-2 tegen Vitesse nog meer onder vuur dan hij al stond, maar hij blijft volharden in zijn mening dat de Amsterdammers in een proces zitten. “Dit is wat Ajax nu is. Dat kunnen mensen niet leuk vinden, maar we zijn bezig om een elftal te maken van dit Ajax. We spelen weliswaar met 2-2 gelijk te Vitesse, maar we creëerden wel kansen. Het enige wat ik ze kan verwijten is dat die kansen niet afgemaakt worden. De tegengoals baren me natuurlijk wel zorgen. We moeten zorgen dat we FC Emmen onze wil op gaan leggen en dan hebben wij voldoende kwaliteit om die wedstrijd naar onze hand te zetten.”

Wanneer is FC Emmen – Ajax

Het Eredivisieduel FC Emmen – Ajax uit de veertiende speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie wordt op zaterdag 12 november gespeeld aan De Oude Meerdijk. Deze laatste competitiewedstrijd van 2022 voor Emmen en Ajax begint om 18:45 uur.

Volg al het Nederlandse en internationale voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees hier dagelijks voorbeschouwingen op de aankomende duels in de Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie