Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Emmen – AZ Alkmaar

Eredivisie: FC Emmen – AZ Alkmaar

Als laatste van de topploegen komt AZ zondag 4 september in actie in de vijfde speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Ajax, PSV en Feyenoord speelden namelijk zaterdag al. Kan AZ uit bij FC Emmen drie punten aan haar totaal toevoegen en aanhaken bij de top van het klassement? Of pakt FC Emmen haar tweede zege van het seizoen door AZ te verslaan? Sporttribune blikt vooruit op FC Emmen – AZ Alkmaar.

Statistieken FC Emmen – AZ Alkmaar

De onderlinge duels tussen Emmen en AZ zijn in de regel niet heel spannend. Van de laatste vijf ontmoetingen werden er vijf door AZ gewonnen. FC Emmen wist zowel uit als thuis geen punt te pakken, al was het verschil soms maar heel erg klein.

Afgelopen seizoen won AZ Alkmaar met slechts 0-1 aan de Oude Meerdijk. In een voor Emmen zeer goede wedstrijd kon alleen Sugawara scoren. Zijn treffer in de 71e minuut bleek de enige en dus winnende treffer te zijn van de tot morgen laatste Emmen – AZ in Drenthe.

Pascal Jansen: “Interessant duel”

AZ trainer Pascal Jansen heeft zoals zoveel trainers met angst en beven uitgekeken naar het sluiten van de tranfermarkt. Uiteindelijk is AZ er redelijk goed vanaf gekomen en werd sterkhouder Jesper Karlsson voor AZ behouden. Tijd dus om de blik volledig op FC Emmen te richten: “Een interessant duel.”

“FC Emmen speelt goed verzorgd voetbal”

Jansen analyseerde de Drentse tegenstander nog niet uitvoerig, maar weet genoeg om zondag goed beslagen ten ijs te komen: “Van wat ik gezien heb, is Emmen een strijdvaardige ploeg. Ze spelen goed en verzorgd voetbal. Op het kunstgras is het niet altijd even prettig, maar daar hebben we mee te dealen en we bereiden ons gewoon zo goed mogelijk voor op deze wedstrijd, zoals gebruikelijk.”

Wanneer is FC Emmen – AZ Alkmaar

De Eredivisie wedstrijd FC Emmen – AZ Alkmaar is op zondag 4 september en begint om 14:30 uur in stadion De Oude Meerdijk in Emmen. Welke ploeg pakt drie punten in dit Eredivisie duel? Of worden de punten netjes gedeeld, hetgeen een unicum zou zijn voor Emmen en AZ!

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste tribune rij via het online portal Sporttribune.nl: de tribune waar jij altijd op pole position zit.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie