Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Emmen – FC Twente

Eredivisie: FC Emmen – FC Twente

In speelronde 31 van de Eredivisie staat het duel FC Emmen – FC Twente op het programma. Beide ploegen moeten winnen. De thuisploeg heeft de punten hard nodig om degradatie te ontlopen en de bezoekers uit Enschede om deelname aan de Europese play-offs definitief veilig te stellen. Sporttribune blikt vooruit op het competitieduel Emmen – Twente.

Statistieken FC Emmen – FC Twente

FC Emmen begint deze confrontatie tegen FC Twente vanaf een veilige vijftiende positie, maar Excelsior ligt op de loer. De Rotterdammers hebben ook 28 punten en kunnen bij een gelijkspel tegen Feyenoord dus al over Emmen heen wippen. Die kans is wellicht niet heel groot, maar ook in de drie duels daarna ligt dat gevaar in het verschiet.

FC Twente staat momenteel zesde en lijkt zich op te mogen gaan maken voor de play-offs. De weg omhoog naar AZ is lang en de weg naar beneden zo mogelijk nog langer. Toch zullen ze in Enschede graag drie punten pakken tegen Emmen, want dan gaat de formatie ook met een goed gevoel richting die play-offs voor Europees voetbal. Eerder dit seizoen werd er al met 2-0 gewonnen van FC Emmen, dat duel werd toen in de Grolsch Veste afgewerkt.

Dick Lukkien (trainer FC Emmen): “FC Twente is zwaar favoriet”

Het worden spannende weken voor FC Emmen. De Drentse formatie balanceert op het randje van nacompetitie voetbal en met de komst van FC Twente wordt de balans er niet direct beter op natuurlijk. Trainer Dick Lukkien houdt dan ook zijn hart vast: “FC Emmen is een prachtige club, maar soms niet goed voor je rikketik. Soms word je in een wedstrijd dertig jaar ouder.”

“We krijgen onze handen vol aan ze”

Toch wanhoopt hij niet, want Emmen liet eerder zien dat het aan de Oude Meerdijk goed partij kan bieden aan clubs bovenin de ranglijst. Zo werden PSV en Ajax al onaangenaam verrast door de ploeg van Lukkien: “We krijgen met FC Twente ook weer een sterke tegenstander op bezoek. FC Twente is dan ook zwaar favoriet. Ik vind Twente echt een goede ploeg. We krijgen onze handen vol aan ze, maar ik denk ook zeker dat er kansen voor ons liggen.”

Ron Jans (trainer FC Twente): “We weten wat zondag onze opdracht is”

FC Twente is uit niet de meest constante ploeg in de Eredivisie. Waar thuis veel duels winnend worden afgesloten is dat in uitwedstrijd een totaal ander verhaal. En dan moet er zondag ook nog worden afgereisd naar FC Emmen. Een ploeg via volgens Twente trainer Ron Jans gevaarlijk uit de hoek kan komen: “FC Emmen is een goed voetballende ploeg. We weten wat zondag onze opdracht is als we Aan de Oude Meerdijk spelen. We zijn het aan onze kwaliteit en stand verplicht een overwinning te pakken.”

Ramiz Serrouki naar Feyenoord

Jans vervolgt: “Ik verwacht deze week enkele spelers weer terug die kunnen aansluiten bij de wedstrijdselectie tegen FC Emmen”, aldus Ron Jans die na dit seizoen stopt als trainer van FC Twente. De club uit Enschede zal het daarna ook zonder Ramiz Zerrouki moeten doen. Hij verkast naast Feyenoord, zo meldt de club op Twitter.

Wanneer is FC Emmen – FC Twente

Het Eredivisie duel FC Emmen – FC Twente Enschede wordt op zondag 7 mei gespeeld aan de Oude Meerdijk in Emmen. De aftrap zal om 12:15 uur worden verricht nadat scheidsrechter Van den Kerkhof voor het eerste fluitsignaal heeft gezorgd.

FC Emmen zal het zondag zonder Hardeveld moeten doen. Hij kampt met een knieblessure. Bij FC Twente is Bruns afwezig. De Tukker heeft een enkelblessure.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie