Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie promotie – degradatie: FC Emmen – NAC Breda

Eredivisie promotie – degradatie: FC Emmen – NAC Breda

In de strijd om promotie naar of degradatie uit de Eredivisie wordt er zaterdagavond in Emmen gespeeld om een plek in de finale van de nacompetitie. FC Emmen speelt thuis en staat na winst op NAC Breda in de heenwedstrijd op een kleine voorsprong. Sporttribune.nl blikt vooruit op de return FC Emmen – NAC Breda aan De Oude Meerdijk.

Statistieken FC Emmen – NAC Breda

De heenwedstrijd van dit promotie-degradatie duel werd afgelopen woensdag gespeeld in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. Het werd een ouderwets avondje NAC. Toch kwam de uitploeg op voorsprong. Burnet maakte 0-1 en vlak voor rust werd het zelfs 0-2 voor de Drentse formatie dankzij een rake kopbal van Romeny.

NAC liet het er niet bij zitten en onder luid gejuich van de massaal opgekomen NAC supporters wist de thuisploeg in blessuretijd nog de 1-2 te maken. En dat zorgt ervoor dat NAC nog hoop heeft voor de return in Emmen.

Dick Lukkien: “Zestig minuten lang beter dan NAC”

FC Emmen wist de heenwedstrijd met 1-2 te winnen bij NAC Breda. De Drentse formatie begint met een voorsprong aan de return voor eigen publiek en trainer Dick Lukkien kijkt er met een goed gevoel naar uit. “Zestig minuten lang waren we beter dan NAC. Dan vliegt er een bal binnen die van richting verandert. Maar bij mij overheerst toch het positieve gevoel”, zo vertelt trainer Lukkien op de clubwebsite.

“FC Emmen goed achterlaten”

De trainer van de ploeg in Emmen neemt na de nacompetitie afscheid van de Drentse club, maar wil nog alles uit de kast halen in de laatste wedstrijden die FC Emmen met de trainer speelt. “Ik wil FC Emmen graag goed achterlaten. Deze club moet erin blijven geloven. We moeten geen angst hebben”, verklaart de afzwaaiende trainer die volgend seizoen ongeacht de uitkomst van deze nacompetitie in de Keukenkampioen Divisie actief zal zijn. Hij vertrekt na dit seizoen naar zijn oude liefde FC Groningen.

Peter Hyballa: “Er kunnen gekke dingen gebeuren in het voetbal”

NAC Breda-trainer Peter Hyballa is er klaar voor om de achterstand op FC Emmen Aan de Oude Meerdijk weg te poetsen. De trainer gelooft erin dat zijn team nog door kan stoten naar de finale. “We hebben afgelopen weekend in heel Europa gezien dat er gekke dingen kunnen gebeuren in het voetbal. Kijk maar naar Heidenheim en Borussia Dortmund. We zijn topfit en kunnen tot het laatste door”, zegt trainer Hyballa.

“Ik geloof er nog in”

In de heenwedstrijd die in het Rat Verlegh Stadion werd gehouden, zag trainer Hyballa zijn ploeg op een 0-2 achterstand komen na een fout van doelman Pepijn van de Merbel. De Duitse coach rekent het Van de Merbel niet zwaar aan. “Het is een fout, ja. Dat gebeurt. Hij moet daar niet komen, maar hij weet ook dat het niet alleen zijn schuld is. We moeten daar verdedigend ook beter staan. Ik geloof er nog in, we geloven in dit team. Wij zijn nog niet dood”, zo besluit trainer Hyballa zijn vooruitblik op de return in Emmen.

Wanneer is FC Emmen – NAC Breda

De nacompetitie wedstrijd FC Emmen – NAC Breda wordt op zaterdag 3 juni gespeeld aan De Oude Meerdijk in Emmen. Kan de thuisploeg na winst in Breda het karwei thuis afmaken of weet NAC alsnog de winst naar zich toe te trekken?

Volg de ontknoping om promotie en degradatie vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en mis niks van de actie in Nederlandse Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie