Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Midweekse speelronde Eredivisie: FC Emmen – PSV Eindhoven

Midweekse speelronde Eredivisie: FC Emmen – PSV Eindhoven

Aan de Oude Meerdijk wordt dinsdagavond het Eredivisieduel FC Emmen – PSV gespeeld. De bezoekers uit Eindhoven staan na afgelopen weekend derde in de Eredivisie, terwijl FC Emmen op een zestiende positie is terug te vinden. Sporttribune.nl blikt vooruit op dit competitieduel in Drenthe.

Statistieken FC Emmen – PSV Eindhoven

Afgelopen weekeinde kwamen beide clubs ook in actie in de Eredivisie. FC Emmen had weinig in te brengen in de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. In de Goffert werd met 3-1 verloren. PSV speelde een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Luuk de Jong had een baaldag: hij miste een penalty en viel geblesseerd uit. Omdat Guus Til (PSV) als enige doel trof, eindigde het duel in 1-0 en was er toch nog iets te vieren voor de PSV’ers.

Vorig seizoen werd het 0-2 aan de Oude Meerdijk. PSV had lange tijd moeite om het net te vinden totdat Mauro Junior in de 81e minuut alsnog raak schoot. Eran Zahavi verdubbelde vlak voor de tijd de score, waardoor de punten definitief meegingen naar Brabant.

Dick Lukkien (trainer Emmen): “Doelstelling blijft plek vijftien”

In Emmen weten ze maar al te goed dat ze dinsdagavond de underdog zijn. Toch was het vorig seizoen kantje boord voor PSV en daaruit kan moed geput worden. De resultaten van de afgelopen weken zijn niet erg goed geweest en dus vrezen ze bij FC Emmen voor een nieuwe nederlaag. “PSV heeft heel veel kwaliteit, maar we kijken vooral naar onszelf. De doelstelling van een promovendus moet zijn dat je niet in de problemen komt. In ons geval betekent dat plek vijftien. Daar moet alles voor wijken. Zo bescheiden en nuchter moet die doelstelling ook zijn.”

“Tegen PSV wordt ieder foutje afgestraft”

Lukkien probeert zijn ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van de Eindhovenaren en focust zich vooral op de kwaliteiten van de tegenstander. “Tegen PSV wordt ieder foutje afgestraft, We moeten proberen geen goals weg te geven. Als het dan lang 0-0 blijft, dan weet je nooit hoe een wedstrijd zich ontvouwd.”

Ruud van Nistelrooij: “Emmen heeft veel voetballend vermogen”

“Ik sla FC Emmen trainer Dick Lukkien zeer hoog aan. Ik heb vorig seizoen gemerkt hoe goed hij zijn team prepareert. Ook in de thuiswedstrijd aan het begin van dit seizoen hadden we het tot aan de 1-0 niet gemakkelijk. De opvatting van FC Emmen is duidelijk: ze willen voetballen en verstoppen zich niet. Het is een ploeg met voetballend vermogen die de tegenstander wil vastzetten. Ik verwacht dat die speelwijze ook in het komende duel in Emmen zal worden voortgezet.”

Wanneer is FC Emmen – PSV Eindhoven

De achttiende midweekse speelronde in de Eredivisie begint dinsdag 24 januari met onder meer de wedstrijd FC Emmen – PSV. Wie gaat er als winnaar van het veld af aan de Oude Meerdijk? Beide ploegen treffen elkaar vanaf 18:45 uur.

Op 8 februari komen beide ploegen elkaar weer tegen in de achtste finale van de TOTO KNVB beker, maar eerst dus dit competitieduel. Volg alles over de Eredivisie, FC Emmen en PSV Eindhoven vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform waar je dagelijks voorbeschouwingen kunt lezen over voetbalwedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie