Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Noord-Nederlands onderonsje in Eredivisie: FC Emmen – sc Heerenveen

Noord-Nederlands onderonsje in Eredivisie: FC Emmen – sc Heerenveen

Aan de Oude Meerdijk in Emmen wordt zondagavond de achtste speelronde in de Nederlandse Eredivisie afgesloten met het Noord-Nederlandse onderonsje: FC Emmen – sc Heerenveen. Wie pakt in deze Drenthe-Friesland confrontatie de drie punten en geeft het zelfvertrouwen een enorme boost? Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Emmen – sc Heerenveen.

Statistieken FC Emmen – sc Heerenveen

De bezoekers uit Heerenveen staan voorafgaand aan deze wedstrijd op de zesde plaats met twaalf punten. De gastheren uit Emmen staan achttiende met vier punten.

In de Head 2 Head statistieken zien we dat het al even geleden is dat beide clubs elkaar troffen. op 13 mei speelden ze voor het laatst tegen elkaar. Toen won FC Emmen het door rode kaarten gemerkte duel tegen de Friese ploeg met 3-1.

Dick Lukkien (trainer FC Emmen): “Bilk gericht op sc Heerenveen”

FC Emmen trainer Dick Lukkien grijpt de Noordelijke derby aan om de boel bij zijn team op scherp te zetten, want Emmen is nu laatste in de Eredivisie en wil zo snel mogelijk van die plek af. “We staan achttiende en zondag staat met SC Heerenveen de volgende lastige tegenstander weer voor de deur. Het is balen dat we onderaan staan en we hadden ons er veel meer van voorgesteld, maar vanaf nu gaat de blik van de ranglijst af en richten we ons op het duel tegen sc Heerenveen.”

Kees van Wonderen (trainer sc Heerenveen): “Stand zegt nog niet zoveel”

Voor sc Heerenveen trainer Kees van Wonderen is dit duel net zo belangrijk als alle andere wedstrijden. Zijn elftal staat er juist verrassend goed voor, maar dat zegt volgens hem nog niks. “Natuurlijk snap ik dat de ranglijst op dit moment een heel positief gevoel oplevert rondom de club. Ook geven goede resultaten binnen de club een goed gevoel en dat willen we meenemen naar elk duel. Maar als je aan mij als trainer vraagt wat het mij zegt waar we nu staan op de ranglijst, dan zeg ik: ‘Niet zoveel!”

Wanneer is FC Emmen – sc Heerenveen

De Eredivisiewedstrijd Emmen – Heerenveen is de zondagavond wedstrijd van deze speelronde. Hierdoor beginnen beide clubs aan de Oude Meerdijk pas om 20:00 uur aan hun onderlinge competitieduel.

Volg alle verrichtingen van de clubs uit de Nederlandse Eredivisie vanaf de eerste rij via het online sportnieuws portal Sporttribune.nl en mis niks van de competitiewedstrijden uit de achtste speelronde, die wordt afgesloten met het Noord-Nederlandse onderonsje FC Emmen – sc Heerenveen. Een wedstrijd die garant staat voor spektakel!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie