Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 20 Eredivisie: FC Emmen – Vitesse

Speelronde 20 Eredivisie: FC Emmen – Vitesse

Zaterdag 4 februari wordt aan de Oude Meerdijk afgetrapt voor het Eredivisie duel FC Emmen – Vitesse. De thuisploeg staat net boven de degradatiestreep, terwijl Vitesse juist net een beetje weg is uit die zone. Beide ploegen kunnen de punten dus goed gebruiken. Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Emmen – Vitesse.

Statistieken FC Emmen – Vitesse

De laatste keer dat Emmen en Vitesse aan de Oude Meerdijk tegenover elkaar stonden, wisten de bezoekers uit Arnhem met 1-4 te winnen. Na 9 minuten stond het toen al 0-2 en die valse start kwam FC Emmen toen niet meer te boven.

Eerder dit seizoen was Vitesse de gastheer en reisde de Drentse ploeg af naar de Gelredome. Op 22 oktober 2022 bleek ook daar Vitesse te sterk voor de Emmenaren. Dat duel eindigde in 2-1.

Dick Lukkien (trainer FC Emmen): “Voor beide clubs telt alleen de winst”

Komende zaterdag is Emmen dus de thuisploeg en dat geeft de trainer moed. Dick Lukkien: “Qua punten staan beide ploegen onderin, dan is dit voor ons allebei een belangrijke wedstrijd om punten te pakken. Voor Zowel FC Emmen als Vitesse telt zaterdag alleen de winst.”

Kans

Vitesse zal dus vol voor de winst gaan, maar volgens Lukkien mogen we van zijn formatie hetzelfde verwachten; “Kijkend naar onszelf: wij moeten snel punten pakken om niet echt in de problemen te komen. Zaterdag hebben we weer een kans om drie punten aan ons totaal toe te voegen door te winnen van Vitesse.”

Phillip Cocu (trainer Vitesse): “We moeten klimmen op de ranglijst”

Vitesse is aan een aardige reeks bezig onder trainer Phillip Cocu. Er heerst dan ook een voorzichtig positieve stemming in Arnhem. Al weet Cocu als geen ander dat ze er met Vitesse nog lang niet zijn: “We moeten klimmen op de ranglijst. Daar moeten we zaterdag tegen FC Emmen weer alles voor in het werk stellen.”

Waakzaam

Cocu gaat verder met zijn voorbeschouwing op de wedstrijd in Emmen: “We gaan altijd uit van eigen kracht. We zijn daarbij wel waakzaam voor Emmen. Dat durft uit en thuis vooruit te voetballen. Ze zorgen voorin voor veel positiewisselingen en daar staat ook kwaliteit.”

Wanneer FC Emmen – Vitesse

De Eredivisie wedstrijd FC Emmen – Vitesse wordt op zaterdag 4 februari gespeeld. Het duel aan de Oude Meerdijk begint om 20:00 uur. Volg al het nieuws rondom Emmen, Vitesse Arnhem en de Eredivisie vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform dat je dagelijks voorbeschouwingen serveert!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie