Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 32 Eredivisie: FC Groningen – Ajax

Speelronde 32 Eredivisie: FC Groningen – Ajax

In speelronde 32 van de Nederlandse Eredivisie wordt in Euroborg het duel FC Groningen – Ajax gespeeld. Sporttribune blikt vooruit op het duel tussen het reeds gedegradeerde Groningen en de uittredende kampioen. Kan Ajax plek drie veiligstellen of geeft het AZ de kans om langszij te komen door punten te verspelen in het hoge noorden?

Statistieken FC Groningen – Ajax

In het begin van dit seizoen kwamen beide clubs ook tegen elkaar in actie. In de Johan Cruijff Arena te Amsterdam werd het maar liefst 6-1 voor de Amsterdammers. Ajax pakte dus niet alleen drie punten, maar werkte ook aan haar doelsaldo.

Met name Steven Bergwijn beleefde toen ook een heerlijk dagje. Hij scoorde drie keer. De andere Amsterdamse goals kwamen van Berghuis, Taylor en de inmiddels naar Manchester United vertrokken Antony. Namens FC Groningen wist Ngonge nog iets terug te doen.

Dennis van der Ree: “Werken aan keren sentiment tegen Ajax”

Er hangen donkere wolken boven FC Groningen dat vorig weekend degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Dennis van der Ree moet zijn team hoe dan ook in het gelid krijgen voor de wedstrijd tegen Ajax. “We moeten eraan werken om het sentiment te keren. Dat begint al tegen Ajax. We hebben nadat de degradatie definitief is geworden gepraat met spelers over hun toekomst en de toekomst van de club. We zullen tegen Ajax jongens speelminuten gaan geven die nog niet heel veel speelminuten hebben gehad dit seizoen.

“Verplicht om tegen Ajax ons stinkende best te doen”

De trainer wil de supporters belonen met een zege op de Ajacieden. “Er zijn dingen die ik achteraf anders had willen doen, maar daar ga ik nu niet over praten. We moeten nog drie wedstrijden en die willen we zo goed mogelijk afsluiten voor onszelf, maar ook voor onze supporters die altijd achter de jongens en mij zijn blijven staan. Zelfs nu nog. En daaraan zijn we verplicht om thuis tegen Ajax ons stinkende best te doen”, zegt trainer Van der Ree.

John Heitinga: “FC Groningen durft initiatief te nemen”

Ook Ajax Amsterdam hoopt het seizoen wat kleur te kunnen geven door de laatste speelronden te winnen. Ajax-trainer John Heitinga gaat er met zijn team voor bij FC Groningen. “De jongens gaan er vol voor, proberen het maximale en de wil is er om voor elkaar te vechten. Bij vlagen laten we ook goed voetbal zien, maar we missen de focus en precisie. FC Groningen heeft dit seizoen laten zien dat ze van achteruit durven te voetballen en het initiatief durven te nemen in thuiswedstrijden”, zegt trainer Heitinga.

“FC Groningen kan echt wel voetballen”

De coach van de Amsterdamse formatie is op zijn hoede voor de wedstrijd in de Euroborg. “Ze mogen dan gedegradeerd zijn, maar ze kunnen echt wel voetballen. Ajax wil ook graag voetballen, dus ik verwacht dat het een open wedstrijd gaat worden. Zij hebben niks te verliezen en wij hebben nog van alles te winnen.”

Wanneer is FC Groningen – Ajax Amsterdam

Het Eredivisie duel FC Groningen – Ajax wordt op zondag 14 mei gespeeld in stadion Euroborg te Groningen. Het competitieduel uit speelronde 32 begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is Jeroen Manschot.

Bij Groningen ontbreken Paulos Abraham, die na een operatie aan de knie niet meer in actie is gekomen en centrale verdediger Thijmen Blokzijl. Bij Ajax hoopt trainer Heitinga weer een beroep te kunnen doen op Kudus en Berghuis. “Beide spelers hebben vandaag getraind en een groot gedeelte van de groepstraining meegedaan. Nu moeten we even afwachten voor zondag”, besluit Heitinga zijn verwachtingen voorafgaand aan het duel in Euroborg.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie