Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Groningen – AZ Alkmaar

Eredivisie: FC Groningen – AZ Alkmaar

De Nederlandse Eredivisie kent een aantal interessante affiches die dit weekend worden afgewerkt. Het duel FC Groningen – AZ Alkmaar is er daar zeker één van. De thuisploeg staat twaalfde en kan de punten goed gebruiken, terwijl AZ vanaf een derde plaats loeren op de koppositie. Sporttribune.nl blikt vooruit op de wedstrijd FC Groningen – AZ Alkmaar.

Statistieken FC Groningen – AZ Alkmaar

Er is dit seizoen maar één club die nog geen enkele keer onderuit is gegaan in de Eredivisie en dat is AZ Alkmaar. De Noord-Hollandse club bezorgde Ajax in de vorige speelronde de eerste competitienederlaag van het seizoen en staat daardoor nog maar één punt verwijderd van de eerste twee plekken.

In de voorgaande onderlinge duels is AZ vaak de betere ploeg gebleken. Vorig seizoen wist de Trots van het Noorden echter ‘gewoon’ drie punten te pakken tegen de Alkmaarders. En de manier waarop was fantastisch. De Belg Cyril Ngonge was vorig seizoen goed voor zeven competitiedoelpunten en daar zaten absolute wereldtreffers tussen, waaronder de 1-0 tegen AZ. Trainer Frank Wormuth had hem ondanks dat hij dit seizoen ook alweer bij drie treffers betrokken was uit de selectie gezet, maar heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat de aanvaller een nieuwe kans krijgt en dus ook tegen AZ opnieuw mag proberen een wereldgoal te produceren.

Frank Wormuth: “Tegen AZ wéér fantastisch spelen”

Het loopt bij FC Groningen nog niet op rolletjes, maar trainer Frank Wormuth is hoopvol op de wedstrijd tegen AZ dat aanstaande zaterdag zal plaatsvinden in de Euroborg. “Je moet soms accepteren dat mensen hun duim naar beneden doen bij een slechte prestatie. Als we tegen AZ fantastisch spelen, gaan de duimen weer omhoog, daarom moeten we nu de rust bewaren. De zee is onrustig, maar we zitten in de boot en gaan niet ten onder. Het is onze taak om een goede balans te vinden. We moeten presteren. Mijn grootste wens op dit moment is dat we bij thuiswedstrijden laten zien wat we echt kunnen. Dan gaat de angst weg. Alles geven en de tegenstander opvreten”, aldus de trainer van FC Groningen.

Pascal Jansen: “Nog iets rechtzetten tegen FC Groningen”

Vorig seizoen verloor FC Groningen de uitwedstrijd tegen FC Groningen in de Euroborg. AZ-trainer Pascal Jansen heeft nog een appeltje te schillen met de noordelingen. “We hebben nog wat recht te zetten tegen FC Groningen. Vorig jaar verloren we er. Je kan altijd verliezen, maar het gaat om de manier waarop. Zaterdag moeten we weer scherp zijn”, zegt de trainer van AZ. “De winst op Ajax heeft ons vertrouwen gegeven voor het volgende blok competitiewedstrijden. Als je ziet hoe we onszelf presteren, een combinatie van goed voetbal, kansen creëren, samen goed verdedigen, de teamspirit die goed zichtbaar was tegen Ajax. Dan valt alles samen op zo’n middag.”

Wanneer is FC Groningen – AZ Alkmaar

Het Eredivisie duel FC Groningen – AZ wordt op zaterdag 1 oktober gespeeld in de Euroborg te Groningen. De aftrap wordt om 18:45 uur verricht.

Zorg dat je niks mist van de Nederlandse Eredivisie, FC Groningen, AZ Alkmaar of jouw favoriete club door dagelijks plaats te nemen op de virtuele Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie