Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Groningen – PSV Eindhoven

Eredivisie: FC Groningen – PSV Eindhoven

In de Nederlandse Eredivisie is zondagmiddag de wedstrijd FC Groningen – PSV Eindhoven één van de absolute blikvangers. PSV wist de afgelopen week tegen Arsenal knap overeind te blijven door met slechts 1-0 te verliezen in Londen. FC Groningen bungelt onderin en hoopt snel de weg omhoog te vinden. Sporttribune blikt vooruit op FC Groningen – PSV.

Statistieken FC Groningen – PSV Eindhoven

De statistieken voor de wedstrijd in Groningen zijn duidelijk in het voordeel van PSV. In 2017 wist de thuisploeg voor het laatst een punt te pakken tegen de Eindhovenaren. In een spektakelstuk werd het 3-3.

Afgelopen seizoen werd Groningen – PSV 0-1. De Duitser Mario Gotze maakte de enige treffer in een duel waarbij de verdedigers konden uitblinken en de aanvallers nauwelijks kansen kregen. Het duel zal vooral herinnerd worden als het moment waarop Joey Veerman zijn debuut maakte voor PSV.

FC Groningen in zwaar weer

Het gaat niet gemakkelijk dit seizoen voor FC Groningen in de Eredivisie. De ploeg worstelt met zichzelf en verloor vier keer op rij voordat het afgelopen week in de KNVB beker eindelijk weer het zoet van de overwinning kon proeven door FC Dordrecht te verslaan. Het werd in Dordt 0-2 voor Groningen, dat wellicht hierdoor weer een klein beetje vertrouwen heeft opgedaan voor het treffen met PSV.

PSV swingt meer en meer

PSV trainer Ruud van Nistelrooij lijkt zijn ideale elftal eindelijk weer terug te hebben. De Eindhovenaren waren al lekker op dreef in de afgelopen weken, maar mochten afgelopen donderdag ook de rentree vieren van Noni Madueke en Luuk de Jong. En dat was misschien nog wel belangrijker dan de 1-0 nederlaag die het tegen Arsenal leed.

De wedstrijd tegen Groningen komt precies tussen de eerste en tweede wedstrijd tegen Arsenal. Kan PSV de focus behouden of is het al met de gedachten bij de return in het eigen Philips Stadion tegen Arsenal? Van Nistelrooij hamert erop dat elk duel belangrijk is en zal hopen dat zijn team ook zondag weer op dreef is in Euroborg.

Wanneer is FC Groningen – PSV

De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – PSV wordt op zondag 23 oktober 2022 gespeeld in stadion Euroborg. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Volg alles over het Eredivisie voetbal in Nederland, FC Groningen en PSV via Sporttribune.nl: het online nieuwsplatform waar je dagelijks nieuws leest over het voetbal in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie