Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bundesliga: 1. FC Köln – Bayern München

Bundesliga: 1. FC Köln – Bayern München

Ook in de Duitse Bundesliga gaat dit weekend de beslissing vallen. Regerend Duits kampioen Bayern München en de huidige koploper Borussia Dortmund maken nog kans op de titel. In de laatste speelronde zal Bayern het opnemen tegen de 1. FC Köln. Lukt het Die Rekordmeister alsnog om landskampioenschap te worden? Sporttribune blikt vooruit op 1. FC Köln – Bayern München.

Statistieken 1. FC Köln – Bayern München

De uitgangsposities voor de ontknoping in de Duitse titelstrijd zijn duidelijk. Dortmund maakt de meeste kans om kampioen te worden. Bayern staat voorafgaand aan deze laatste speelronde twee punten achter de ploeg waar onze landgenoot Donyell Malen de afgelopen maanden zo op dreef is.

De Nederlanders bij Bayern zullen hopen dat Malen ditmaal zijn vizier niet op scherp heeft, want alleen bij een nederlaag kunnen zij nog kampioen van Duitsland worden. In de vorige ontmoeting tussen Bayern München en 1. FC Köln werd het 1-1 door een late gelijkmaker van Bayern speler Joshua Kimmich.

Steffen Baumgart: “We willen een geweldige wedstrijd spelen”

FC Köln heeft geen verplichtingen meer en kan vrijuit spelen tegen Bayern München. In aanloop naar de kampioenswedstrijd van Bayern in de Bundesliga staat FC Köln-trainer Steffen Baumgart te popelen om de ploeg uit München te ontmoeten. “We willen een geweldige wedstrijd spelen en winnen. Als coach heb ik nog nooit gewonnen van Bayern. Dat is wat ons drijft”, zo zegt de trainer van de ploeg uit Keulen in zijn perspraatje.

“Club verder ontwikkelen als Bundesliga club”

Bayern München kan dus niet rekenen op cadeautjes van trainer Baumgart en zijn team. Voor Keulen zelf is er geen prijs meer te halen in de Bundesliga, maar coach Baumgart heeft nog ambities. “Natuurlijk wil ik graag de kans krijgen om voor titels te spelen. Maar allereerst is het belangrijk om de club verder te ontwikkelen in de Bundesliga en elk seizoen te spelen om in de competitie te blijven. We willen heel veel bereiken”, zo aldus trainer Baumgart tot besluit.

Thomas Tuchel: “Onze plicht om alles te geven”

Bayern München stond vorig weekend nog eerste, maar verloor met 1-3 van RB Leipzig waardoor trainer Thomas Tuchel de titel nog niet verovert heeft. “Ik voel me verschrikkelijk. Ik doe dit werk nu een paar jaar en dacht dat ik wel kon peilen hoe we ervoor stonden. We hebben onze wedstrijden gewonnen en we trainen elke dag uitstekend. Door ons eigen spel glipte het uit onze handen tegen RB Leipzig. Het is nu onze plicht om alles te geven tot het einde. We kunnen nu niet stoppen met vechten. Wat er ook in Dortmund gebeurt, wij zullen moeten vechten voor de eer van Bayern totdat het laatste fluitsignaal geklonken heeft”, zo is Tuchel strijdvaardig op het clubkanaal van Bayern.

“Situatie is helder: wij moeten winnen en dan kunnen we verder kijken”

De ploeg van trainer Tuchel kan kampioen worden als het wint van FC Köln en de huidige koploper Borussia Dortmund verliest bij FSV Mainz 05. “Het is nog niet over. Laten we zien wat er op de laatste speeldag gebeurt. Wij moeten met vertrouwen naar FC Köln toewerken. De situatie is wat dat betreft heel helder: wij moeten winnen en dan pas kunnen we naar het andere veld gaan kijken.”

Wanneer is FC Köln – Bayern München

De Bundesliga wedstrijd FC Köln – Bayern München wordt op zaterdag 27 mei gespeeld in het RheinEnergieStadium te Keulen. Het duel zal om 15:30 uur beginnen. Dat is tegelijkertijd met de thuiswedstrijd die Borussia Dortmund speelt tegen 1. FSV Mainz ’05.

Volg de ontknoping in de Duitse Bundesliga vanaf de eerst rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij altijd vooraan zit en warm jezelf alvast op voor de beslissing in de titelstrijd bij onze oosterburen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie