Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

FC Midtjylland – PSV Eindhoven: wie bereikt de play-offs van de Champions League voorronde?

FC Midtjylland – PSV Eindhoven: wie bereikt de play-offs van de Champions League voorronde?

De spanning is om te snijden in Eindhoven: gaat PSV het redden om de groepsfase van de UEFA Champions League te halen? Dinsdagavond speelt PSV in het Deense Herning de return in laatste voorronde. De winnaar van FC Midtjylland – PSV Eindhoven plaatst zich voor de play-offs en zal daarin waarschijnlijk moeten uitkomen tegen het Portugese Benfica. Sporttribune neemt vast plaats in de MCH Arena in Herning en blikt vooruit op FC Midtjylland – PSV.

Statistieken FC Midtjylland – PSV

Voorafgaand aan dit duel heeft PSV de beste papieren. De heenwedstrijd in Eindhoven werd overtuigend en met grote cijfers gewonnen: 3-0. De ploeg van de Duitse trainer Roger Schmidt deed ook daarna goede zaken door zaterdag de Johan Cruijff Schaal te winnen. Dankzij een 4-0 overwinning op Ajax Amsterdam kreeg het Eindhovense zelfvertrouwen nog een extra boost.

FC Midtjylland daarentegen kent een lastige periode. Het coronavirus had de ploeg in zijn greep en ook in de Deense competitie werden er al punten verspeeld. De 3-0 nederlaag in het Philips Stadion kwam dan ook hard aan bij de mannen van Midtjylland trainer Bo Hendriksen. Een 4-1 overwinning in de competitiewedstrijd van afgelopen weekeinde gaf de Deense burgers echter weer wat moed.

PSV-trainer Roger Schmidt: “We zijn hongerig”

PSV maakt in de afgelopen wedstrijd een sterke indruk met fris en frivool voetbal. Toch is Roger Schmidt nog niet helemaal tevreden. Hij wil de selectie nog op een paar punten versterken, zeker als er dinsdag daadwerkelijk doorgedrongen wordt tot de laatste voorronde van de UEFA Champions League: “We hebben het hele voorseizoen hard gewerkt en daardoor is iedereen nu hongerig. We proberen onze ploeg zeker nog te verbeteren in de komende weken, zoals elk team dat doet. We hebben heel veel wedstrijden in de komende maanden en zeker als we Champions League willen spelen en we naast het kampioenschap en de beker voor nog een prijs moeten gaan. Dan moet je echt de best denkbare ploeg hebben.”

 “PSV Favoriet? Dat mogen jullie beslissen.”

Over de wedstrijd tegen Midtjylland maakt Schmidt zich weinig zorgen: “We hebben met 3-0 een hele goede uitgangspositie, maar we moeten ook klaar zijn voor een meer fysieke manier van spelen en ook voor standaardsituaties. Daarin zijn ze altijd gevaarlijk. Ze hebben een mix van nationaliteiten. Natuurlijk Deense spelers, maar ook veel Brazilianen. Misschien wel vijf spelers uit de basis komen uit Brazilië. De laatste wedstrijden speelden ze een beetje anders met drie man achterin, maar we zullen zien hoe ze het tegen ons doen. Als wij ons niveau halen, dan hebben we denk ik een grote kans om te winnen. Of we favoriet zijn? Dat is altijd iets voor de media. Voor mij maakt het niet uit, dat is jullie beslissing.”

Wanneer is FC Midtjylland – PSV Eindhoven?

De wedstrijd FC Midtjylland – PSV Eindhoven wordt gespeeld op dinsdag 10 augustus. Het duel in de MCH Arena te Herning begint om 20:00 uur en staat onder leiding van de Franse scheidsrechter Turpin. Gaat PSV door? Dan volgen er op 18 en 25 augustus twee wedstrijden tegen Benfica. De winnaar van deze dubbele ontmoeting ontvangt een ticket voor de Champions League groepsfase.

Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, PSV en FC Midtjylland vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie