Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 28 Eredivisie: FC Twente – Cambuur

Speelronde 28 Eredivisie: FC Twente – Cambuur

In speelronde 28 van de Eredivisie speelt FC Twente thuis tegen SC Cambuur. De gasten uit Leeuwarden vechten tegen degradatie en kunnen elk punt gebruiken om de hoop op nog een Eredivisie seizoen levend te houden. Twente staat vijfde en kan nog omhoog kijken als er van Cambuur gewonnen wordt. Kortom: veel belangen! Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – Cambuur.

Statistieken FC Twente – Cambuur

De competitiewedstrijden tussen Twente en Cambuur zijn meestal een prooi voor de club uit Enschede. De Tukkers winnen zowel uit als thuis vaak van hun Friese collega voetballers.

Eerder dit seizoen eindigde Cambuur – Twente in een 0-1 overwinning voor de Twentse formatie. Gemakkelijk ging dat allerminst. Het duurde zelfs tot in de 96e minuut alvorens de treffer viel. Ricky van Wolfswinkel wist een door scheidsrechter Kamphuis gegeven strafschop om te zetten in een goal. Eindstand: 0-1.

Ron Jans (trainer FC Twente): “Cambuur wil voetballen”

FC Twente trainer Ron Jans is bezig aan de laatste weken in als hoofdcoach in Enschede. De wedstrijd tegen SC Cambuur is volgens hem nog één van de moeilijkste om te winnen. Ook al spelen ze thuis. Jans: “Cambuur wil voetballen. Ze willen vooruit voetballen en durven druk te zetten. Cambuur heeft echt wel kwaliteit, ze wonnen niet voor niets met 3-0 van PSV dit seizoen. Maar ze zijn heel wisselvallig. We moeten ervoor zorgen dat Cambuur in de Grolsch Veste er niet goed uitziet.”

“We gaan voor mooi slot van deze competitie”

Jans is over de inzet van zijn eigen ploeg ook tevreden. “We zitten er op dit moment weer goed in. De afgelopen weken waren niet altijd succesvol, maar ik zie op de training weer aanknopingspunten om samen voor een mooi slot van deze competitie te gaan.”

Sjors Ultee (trainer SC Cambuur): “We zullen strijdlust moeten tonen zondag”

Het wordt voor Sjors Ultee zijn eerste ontmoeting met FC Twente als hoofdcoach van Cambuur. Hij stond wel de pers te woord over de wedstrijd tegen de Tukkers. “Dat moeten drie punten worden. Acht punten achterstand is veel, maar niet onmogelijk. We toonden in onze vorige wedstrijden strijdlust, kregen niet heel veel kansen maar gaven ook niet veel kansen weg. Dat zullen we zondag weer op de mat moeten leggen om kans te maken tegen FC Twente.”

Laatste kunstje

Cambuur staat laatste met 16 punten en dat is één punt minder dan FC Groningen, dat zeventiende staat. De zestiende plek, die nacompetitie betekent en dus niet voor rechtstreekse degradatie zorgt, is ver weg. Excelsior bezet die positie met 24 punten.

Wanneer is FC Twente – Cambuur

De Eredivisie wedstrijd FC Twente – Cambuur wordt op zondag 9 april gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Het duel begint al om 12:15 uur waardoor de supporters om op tijd in het stadion te zijn vroeg aan het Paasontbijt moeten gaan.

FC Twente hoopt de 0-0 van vorige week bij Excelsior Rotterdam was zich af te spelen tegen de hekkensluiter in de competitie, terwijl Cambuur zelf na drie nederlagen op rij eindelijk weer een punt of meer hoopt bij te schrijven. Het belooft een spannende pot te worden. Volg de ontknoping van de Nederlandse Eredivisie via Sporttribune.nl en lees dagelijks nieuwe voorbeschouwingen over de ontwikkelingen boven- en onderin!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie