Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorronde UEFA Conference League: FC Twente – Cukaricki

Voorronde UEFA Conference League: FC Twente – Cukaricki

De return die FC Twente op donderdag 11 augustus 2022 speelt in de derde voorronde van de UEFA Conference League lijkt op voorhand een formaliteit. De Tukkers wonnen vorige week de uitwedstrijd bij Cukaricki met 1-3. Normaal gesproken moet het thuisduel in de Grolsch Veste dan ook een feest worden waarbij de club uit Enschede zich gaat plaatsen voor de play-offs. Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – Cukaricki.

Statistieken FC Twente – Cukaricki

We hoeven niet uit te leggen dat het de eerste keer is dat Twente de Servische ploeg ontvangt in Enschede. Het duel van vorige week in Servië was sowieso de allereerste onderlinge ontmoeting.

Tussen de heenwedstrijd en deze return door speelden beide ploegen in de nationale competitie. Cukaricki deed dat niet zonder succes. In de Servische hoogste voetbalklasse versloeg het afgelopen weekend Subotica met 2-0. Ook FC Twente kwam in actie. In de Eredivisie was de formatie van trainer Ron Jans met 0-1 te sterk voor NEC Nijmegen.

FC Twente trainer Ron Jans: “We kregen al snel echt de overhand en creëerden best veel mogelijkheden”

Bij FC Twente zijn ze uiteraard blij met de uitgangspositie, want die is goed. Maar trainer Ron Jans zag naast veel goede dingen ook een paar minder goede zaken op het veld voorbijkomen in de heenwedstrijd. “We kregen al snel echt de overhand en creëerden best veel mogelijkheden. Ook waren we redelijk effectief daarin. Zij hadden hun eerste echte kans pas vlak voor rust en dan hebben wij nog altijd Lars Unnerstall’, aldus Jans.

Jans: “Het is nu vooral een kwestie van herstellen voor de return”

“De laatste twintig minuten hadden we niet meer voldoende loopvermogen. Dat brak ons wel op. Als de tegenstander dan ook nog eens scoort, wordt het lastiger. Want tot de tegentreffer kozen wij voor de voetballende oplossing, maar daarna hebben we vooral achter hun aangelopen. Het is nu vooral een kwestie van herstellen voor de return, want ook tegen NEC hadden we het lastig.”

Wanneer is FC Twente – Cukaricki

De return in de derde voorronde van het UEFA Europe Conference League toernooi FC Twente – Cukaricki wordt op donderdag 11 augustus gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Het duel begint om 19:00 uur, dus zet op tijd je televisie of livestream aan!

Volg al het nieuws over de Conference League en FC Twente via de dagelijkse nieuwsberichten op jouw online voetbalnieuws platform: Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie