Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie 2023 van start met FC Twente – FC Emmen

Eredivisie 2023 van start met FC Twente – FC Emmen

De tweede seizoenshelft van het Eredivisie seizoen 2022 – 2023 start op vrijdag 7 januari met de wedstrijd FC Twente – FC Emmen. In de Grolsch Veste te Enschede gaan beide clubs op jacht naar de eerste zege in dit nieuwe kalenderjaar. Houden de Tukkers ook na deze wedstrijd de bovenste ploegen in het vizier of kan FC Emmen stunten in Enschede? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken FC Twente – FC Emmen

In de voorgaande vijf onderlinge ontmoetingen vielen er twee overwinningen te noteren voor de Twentse formatie, was er één overwinning voor FC Emmen en werd er tweemaal gelijkgespeeld.

De laatste keer dat beide clubs elkaar op het voetbalveld troffen, is bijna exact twee jaar geleden. Op 9 januari 2021 verloor Emmen aan De Oude Meerdijk met 1-4 van FC Twente.

Ron Jans: “We zijn klaar voor het duel tegen Emmen”

Na het trainingskamp op Costa Rica en de gewonnen oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-0) lijkt Twente klaar voor de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen Emmen. FC Twente-trainer Ron Jans ziet het alvast rooskleurig in: “Ik ben heel tevreden over mijn spelers. Ook over het fysieke aspect, ze zijn fit. We hebben veel spelers minuten kunnen geven en dus zijn we klaar voor de wedstrijd tegen FC Emmen. Het wordt weer tijd voor een echte wedstrijd en een beetje spanning”, zegt trainer Jans op de site van de Tukkers.

Dick Lukkien: “Goede wake-upcall richting duel Twente”

FC Emmen bereidde zich voor op het tweede deel van het Eredivisie seizoen met een drietal oefenduels. De eerste twee werden gewonnen, maar de laatste oefenwedstrijd ging verloren tegen Feyenoord met 5-0. Toch is trainer Dick Lukkien erover te spreken. “We zijn als team gegroeid. De vorige twee oefenwedstrijden, tegen NEC (3-2) en FC Dordrecht (4-0), waren veel beter. Wat dat betreft is de nederlaag tegen Feyenoord een goede wake-upcall geweest richting de wedstrijd van vrijdag tegen FC Twente”, aldus de oefenmeester. “Feyenoord is ook een sterke tegenstander, dus we zullen voorbereid moeten zijn op een zware wedstrijd.”

Wanneer is FC Twente – FC Emmen

Het Eredivisieduel Twente Enschede – Emmen uit speelronde vijftien van de Nederlandse competitie zal op vrijdag 7 januari de allereerste wedstrijd van 2023 zijn. Beide ploegen trappen om 20:00 uur af in een uitverkochte Grolsch Veste.

Volg de tweede seizoenhelft van het Eredivisieseizoen 2022 – 2023 vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag een nieuwe voorbeschouwing leest over het topvoetbal in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie