Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie voorbeschouwing: FC Twente – FC Groningen

Eredivisie voorbeschouwing: FC Twente – FC Groningen

Er zijn dit weekeinde een paar heel interessante potjes in de Nederlandse Eredivisie. Eรฉn van eyecatchters in de speelronde 10 is zonder enige twijfel FC Twente- FC Groningen. Sporttribune.nl blikt vooruit op het Eredivisie duel FC Twente – FC Groningen. Wat wordt de uitslag in de Grolsch Veste te Enschede?

Statistieken FC Twente – FC Groningen

De statistieken voor dit duel laten vrij duidelijk zien hoe de verhoudingen liggen als er in Enschede wordt gespeeld. De laatste twee keer dat FC Groningen in de Grolsch Veste aan de aftrap stond gingen ze met een nederlaag weer het veld af.

In Groningen weten de plaatselijke FC vaak nog wel een puntje te scoren tegen de Tukkers. Vorig seizoen eindigde FC Groningen – FC Twente in 1-1. Terwijl Twente – Groningen een 3-0 eindstand kende.

Vormpeil thuisploeg

De prestaties van FC Twente inย dit nog prille seizoen zijn bijzonder goed, vooral wat het in de Grolsch Veste op de mat weet te leggen. In vier thuiswedstrijden die het tot nu toe speelde heeft de ploeg uit Enschede nog steeds een perfecte score en kan het bogen op een doelsaldo van twaalf doelpunten voor en slechts รฉรฉn tegen. Achtereenvolgens Fortuna Sittard, Excelsior, PSV en Vitesse werden aan de zegekar gebonden en vormen de basis voor een plek net achter de vier topclubs: PSV, Feyenoord, Ajax en AZ.

Terwijl de teller in eigen huis op twaalf uit twaalf staat, zijn de resultaten buiten het eigen stadion wat minder rooskleurig. Slechts vier punten uit vijf duels en een doelsaldo 3-6 steken schril af tegen de thuisprestaties. Tellen we de punten bij elkaar op, komen we op een totaal van 16 punten uit negen wedstrijden en vinden de ploeg van Ron Jans terug op plek vijf van de ranglijst. Trainer Ron Jans kan niet beschikken over de geschorste Vaclav Cerny en dat is een fikse aderlating.

Vormpeil bezoekers

FC Groningen heeft een zeer moeizame seizoenstart. De Duitse trainer Frank Wormuth weet sinds zijn aanstelling nog niet stabiel te presteren met zijn ploeg. Opmerkelijk voor de Groningers is dat in uitduels in de eerste negen speelronden evenveel punten werden gepakt als in de uitwedstrijden. In beide gevallen staat de teller op vier. Met nog de gelijkmakende beurt in Enschede voor de boeg.

Het is alweer even geleden dat FC Groningen een gunstig resultaat boekte. Na de 1-0 overwinning in Leeuwarden wacht het team al ruim een maand op een succesbeleving. Een verlies bij Sparta werden gevolgd door thuisnederlagen tegen AZ en RKC Waalwijk. Het resulteert in dus een vijftiende plek op de ranglijst van de Eredivisie met de hete adem van Vitesse, Emmen en Volendam inmiddels in de nek. En dan moet de uitploeg het ook nog doen zonder de geschorste Radinio Balker.

Wanneer is FC Twente – FC Groningen

Het duel Twente – Groningen wordt op zondag 16 oktober gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. De bal zal om 14:30 uur voor het eerst gaan rollen. Na anderhalf uur voetbal plus blessuretijd zal dan de eindstand bekend zijn.

Volg alles over de Nederlandse Eredivisie, FC Twente en Groningen vanaf de eerste rang in het virtuele voetbalstadion van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie