Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Twente – FC Utrecht

Eredivisie: FC Twente – FC Utrecht

In de Grolsch Veste te Enschede wordt zondagmiddag de subtopper FC Twente – FC Utrecht gespeeld. Kan Twente in eigen huis drie punten toevoegen aan het totaal en daardoor in het spoor blijven van de Top-3? Of is FC Utrecht in Enschede de beste en nemen zij de volle buit mee naar de Domstad? Sporttribune.nl blikt vooruit op Twente – Utrecht!

Statistieken FC Twente – FC Utrecht

Twente begon 2023 met een 2-0 zege op FC Emmen. Afgelopen weekeinde scoorden de Tukkers een 0-0 gelijkspel tegen Ajax. Op zich een prima resultaat, maar de Amsterdammers speelden een uur lang met 10 man. Er had dus meer ingezeten, vooral ook omdat het elftal van trainer Ron Jans op alle opzichten beter was dan Ajax.

FC Utrecht won dit kalenderjaar nog niet, maar verloor ook nog geen enkel duel. Beide Eredivisiewedstrijden die de Domstedelingen in 2023 speelden, eindigden in een gelijkspel. Tegen Feyenoord werd het 1-1 en afgelopen speelronde eindigden Go Ahead Eagles – FC Utrecht in 2-2.

Ron Jans (trainer FC Twente): “Stugge ploeg”

In zijn vooruitblik op de Eredivisie subtopper tegen FC Utrecht spreekt FC Twente trainer Ron Jans zich uit op het clubkanaal van de Tukkers. Hij geeft daarin aan dat winnen allesbehalve vanzelfsprekend is. “FC Utrecht is samen met Sparta de ploegen vlak onder onsโ€, vertelt Ron Jans op de website van FC Twente. “We willen eigenlijk helemaal niet naar beneden kijken, maar naar boven en dan weet je wat je moet doen; een overwinning pakken. Dat zal lastig genoeg worden, want FC Utrecht heeft een stugge ploeg.โ€

Duidelijkheid

De ploeg uit de Domstad staat sinds het nieuwe jaar onder leiding van trainer Michael Silberbauer en die kiest voor een duidelijk systeem, aldus Jans. โ€œUtrecht speelt met een duidelijk idee die je elke wedstrijd terug ziet komen. Zo hebben ze gekozen voor een 4-3-3-systeem en er zit weer een goede drive in de ploeg.โ€

Michael Silberbauer (trainer FC Utrecht): “We willen naar voren spelen”

Voor FC Utrecht trainer Michael Silberbauer is de wedstrijd tegen de Tukkers vooral een moment waarop hij kan zien of de trainingen vruchten afwerpen. In gesprek met FC Utrecht TV vertelt hij wat hij hoopt te zien in Enschede: “We willen agressief en naar voren spelen, dat is wat we van elkaar verwachten.”

Hoop

Silberbauer geeft ook aan dat hij denkt dat ze op de goede weg zijn met de spelersgroep en dat hij hoopt dat zijn spelers dat tegen FC Twente zullen laten zien. “Ik hoop dat langzaam terug te zien waar we samen aan gewerkt hebben en ik hoop ook dat we dat tegen Twente al op het veld te zien gaan krijgen.”

Wanneer is FC Twente – FC Utrecht

De Eredivisie wedstrijd FC Twente – FC Utrecht staat voor zondag 22 januari op het programma. De beide clubs trappen om 14:30 uur af in de Grolsch Veste te Enschede. Dit is gelijktijdig met de Klassieker Feyenoord – Ajax, waardoor Twente dus zal moeten afwachten hoe ze er na dit duel voorstaan. Bovendien speelt AZ nog nadat Twente – Utrecht is afgelopen.

Volg alles over de Nederlandse Eredivisie, FC Twente en Utrecht vanaf de eerste stadionrij via Sporttribune.nl: het online tribunestoeltje dat altijd warm en beschikbaar is om dagelijks voorbeschouwingen op voetbalwedstrijden uit binnen- en buitenland te lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie