Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: FC Twente – Feyenoord

Eredivisie topper: FC Twente – Feyenoord

De topper in speelronde 19 van de Eredivisie is FC Twente – Feyenoord Rotterdam. Twente is dé verrassing van het seizoen tot nu toe, terwijl Feyenoord nog altijd de trotse koploper is. Welke club komt er als winnaar uit deze op papier spannende confrontatie? Sporttribune blikt vooruit op deze kraker in Enschede!

Statistieken FC Twente – Feyenoord

FC Twente verspeelde midweeks dure punten door tegen Vitesse met 2-2 gelijk te spelen. De club van trainer Ron Jans kon daardoor niet maximaal profiteren van de nederlaag die PSV leed in en bij FC Emmen. Ook Feyenoord kwam midweeks in actie. De Rotterdammers hadden weinig moeite met NEC Nijmegen. Na een vroege 1-0 van Dilrosun was er rood NEC speler Marquez. Dat betekende nog meer ruimte voor Feyenoord en resulteerde nog voor rust in de 2-0 van Kokcü . Na de thee werd niet meer gescoord waardoor dat ook de eindstand was.

FC Twente staat nu vierde en heeft 35 punten. Dat zijn er zes minder dan Feyenoord. De Rotterdamse formatie staat eerste met 41 punten uit 18 competitieduels in het seizoen 2022 – 2023.

Naast Feyenoord won ook Fortuna Sittard (2-0 tegen sc Heerenveen) en FC Utrecht (1-0 van Excelsior) hun midweekse duel

Robin Propper (FC Twente): “Er zit een stijgende lijn in ons spel”

Dat Twente tegen Vitesse twee punten verspeelde heeft niet geleid tot paniek bij Enschede. Verre van. De clubleiding is stabiel, de sfeer is goed en het spel is ook bij vlagen geweldig. Vitesse is momenteel in goede vorm en dus is 2-2 zelfs een prima uitslag voor FC Twente.

FC Twente aanvoerder Robin Pröpper kijkt dan ook met een goed gevoel vooruit naar deze belangrijke thuiswedstrijd tegen Feyenoord. “Ik merk dat er een stijgende lijn in ons spel zit. We zijn stabiel en de kunst is om dat vast te houden”, zegt Pröpper in zijn vooruitblik op het clubkanaal van de Tukkers die zondag gesteund zullen worden door een uitverkocht stadion.

Orkun Kokcü: “Bescheiden blijven en hard werken”

Feyenoorder Orkun Kokcü is één van de belangrijkste sterkhouders in het elftal van trainer Arne Slot. Hij was ook midweeks weer belangrijk door de 2-0 te maken en schoot daarmee de wedstrijd tegen NEC in het slot.

Kokcü wil tegen Twente dan ook met zijn ploeg de eerste plaats van de Eredivisie met hand en tand verdedigen in de Grolsch Veste. “We staan nú bovenaan. Als we daar over een maand nog steeds staan, durf ik te zeggen dat we een goede kans maken kampioen te worden. Maar we moeten nu bescheiden blijven, hard werken en geloven dat het kan”, aldus de centrale middenvelder van Feyenoord.

Wanneer is FC Twente – Feyenoord

De Eredivisie wedstrijd FC Twente – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 29 januari om 12:15 uur in de Grolsch Veste te Enschede. Dit duel tussen de koploper en de nummer vier kan weleens beslissend gaan zijn in de titelstrijd. Zeker omdat Feyenoord hierna tegen PSV moet spelen. Wordt ook die hindernis genomen, dan is het maar de vraag of iemand deze Rotterdamse sneltrein kan stoppen!?

Volg het allemaal vanaf de eerste tribunerang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform waar je elke dag een nieuwe voorbeschouwing leest!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie