Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: FC Twente – PSV Eindhoven

Eredivisie topper: FC Twente – PSV Eindhoven

In de 28e speelronde van de Nederlandse Eredivisie is de wedstrijd FC Twente – PSV Eindhoven de absolute topper. PSV staat tweede en is nog volop in de race om de landstitel en FC Twente staat keurig vierde, vlak achter nummer drie Feyenoord. Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Twente – PSV Eindhoven.

Statistieken FC Twente – PSV Eindhoven

FC Twente doet het over het algemeen vrij aardig als PSV op bezoek komt in de Grolsch Veste. De laatste twee onderlinge duels leverden telkens een punt op voor de Tukkers. PSV zal dus op zijn hoede zijn als zondag de aftrap wordt verricht in Enschede. Een 1-1 gelijkspel, zoals vorig seizoen, zou weleens dodelijk kunnen zijn voor de titelkansen van de Eindhovenaren.

Huidige vorm PSV

PSV zit in een goede flow. Sinds de winterstop worden vrijwel alle wedstrijden gewonnen door de mannen van trainer Roger Schmidt. Het duel tegen FC Twente is tegelijkertijd ook één van laatste lastige uitwedstrijden van dit seizoen. Schmidt: “We weten dat we moeten afwachten of Ajax nog punten gaat verliezen. Daarvoor zijn nog zeven kansen de komende weken. Het enige wat wij kunnen doen, is gefocust blijven op onze eigen prestaties en zorgen dat we onze wedstrijden winnen. Na de interlandperiode beginnen we met een lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. We komen nu in de allesbeslissende fase van het seizoen en de wedstrijd tegen Twente is daar het startschot van.”

Roger Schmidt (trainer PSV): ” We komen nu in de allesbeslissende fase van het seizoen en de wedstrijd tegen Twente is daar het startschot van.”

Huidige vorm FC Twente

FC Twente is ook in vorm. De ploeg verliest heel weinig en wist voor de interlandbreak de derby tegen PEC Zwolle met 1-0 naar zich toe te trekken. Het is dan ook logisch dat ook FC Twente trainer Ron Jans uitkijkt naar de topper tegen de Eindhovenaren: “PSV wordt een mooie wedstrijd waarin we een resultaat moeten halen. Een gelijkspel is natuurlijk ook een resultaat, maar we gaan voor winst. We moeten gewoon vechten en ons uiterste best doen”, aldus Jans.

Ron Jans (trainer FC Twente): ” PSV wordt een mooie wedstrijd waarin we een resultaat moeten halen”

Wanneer is FC Twente – PSV

De Eredivisie topper FC Twente – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 2 april in de Grolsch Veste te Enschede. Het duel begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, FC Twente en PSV via Sporttribune.nl: het online tribunestoeltje waar je altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie