Momenteel jij en 109 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topper in Eredivisie: FC Twente – PSV Eindhoven

Topper in Eredivisie: FC Twente – PSV Eindhoven

In de Grolsch Veste in Enschede staat zaterdag 3 september de Eredivisie topper FC Twente – PSV Eindhoven op het programma. Twente wist vorig seizoen te verrassen door hoog te eindigen op de ranglijst en wist zelfs AZ Alkmaar achter zich te laten. PSV is momenteel koploper in de Eredivisie en krijgt met Twente-uit een eerste echte test voor de kiezen. Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – PSV Eindhoven.

Statistieken FC Twente – PSV Eindhoven

De Head to Head statistieken van de onderlinge wedstrijden tussen FC Twente en PSV zien er spectaculair uit. Beide clubs zijn in de afgelopen vijf edities vaak aan elkaar gewaagd geweest. Ook vielen er regelmatig veel goals. Zoals bij PSV – Twente vorig seizoen. Dat duel eindigde in 5-2.

De laatste ontmoeting in Enschede zorgde ook voor veel doelpunten. FC Twente nam in de eerste helft ruim afstand van de Eindhovenaren en stond op een gegeven moment zelfs 3-0 voor. PSV knokte zich echter terug en sleepte nog een punt uit het vuur: 3-3.

Cody Gakpo blijft bij PSV

Na het duel van PSV tegen FC Volendam leek het er even op dat Cody Gakpo zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld had. Op de vraag van de verslaggever of hij tegen FC Twente nog mee ging spelen zei hij: “Daar kan ik op dit moment niks over zeggen. Dat zal de komende uren moeten gaan blijken. Ik ga nu niet zeggen dat ik er zaterdag tegen Twente niet bij ben, maar ik ga ook niet zeggen dat ik er wel bij ben.”

Een dag later kwam de meest besproken PSV’er van dit moment wel met uitsluitsel. “Ik heb knopen doorgehakt en blijf bij PSV.” Interesse van Southampton, Leeds United en in een eerder stadium Manchester United liepen op niets uit. Volgens Gakpo zou hij alleen bij PSV vertrekken als het complete plaatje klopte. Dat was dus kennelijk niet het geval.

Wanneer is FC Twente – PSV Eindhoven

Bij FC Twente werd afgelopen week vooral gepraat over de nederlaag tegen FC Volendam. Midweeks zette de ploeg die nederlaag recht door met 4-0 va n Excelsior te winnen. Hierdoor kan de ploeg van trainer Ron Jans alsnog met het nodige vertrouwen toewerken naar het treffen tegen PSV.

Dat duel begint om 18:45 uur in de Grolsch Veste te Enschede. Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, FC Twente en PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het stoeltje dat altijd vrij is voor jou!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie