Momenteel jij en 99 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Twente – RKC Waalwijk

Eredivisie: FC Twente – RKC Waalwijk

Na alle Champions League, Europa League en Conference League duels van afgelopen week gaat de focus vanaf vandaag weer op de Eredivisie. Ajax en Feyenoord krijgen een weekendje vrij, maar de andere clubs komen wel gewoon in actie. Ook nummer vijf FC Twente. De clubs uit Enschede speelt zondagmiddag thuis tegen RKC Waalwijk. Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – RKC Waalwijk.

Statistieken FC Twente – RKC Waalwijk

FC Twente miste op een haar na Europees voetbal en was daardoor midweeks vrij. Alle focus dus op RKC Waalwijk, een ploeg die dit seizoen al goede resultaten boekten en bovendien goed voetbal laat zien. FC Twente steekt ook in goede vorm en dus belooft het een warme zondagmiddag te worden in de Grolsch Veste.

Vorig seizoen eindigde FC Twente – RKC Waalwijk in 2-1 voor de thuisploeg. De Tukkers stonden toen al na vijf minuten op een 2-0 voorsprong. Een monsterscore leek in de maak, maar het zou anders lopen. De treffers van Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap waren de enige doelpunten die Twente die wedstrijd zou afleveren.

Ondanks nog diverse grote en minder grote kansen voor Twente scoorde de thuisploeg na de bliksemstart niet meer. RKC kwam beter in de wedstrijd en vond via Odgaard wel het net achter de toenmalige FC Twente doelman Unnerstall. Hierdoor eindigde het duel in 2-1 en pakte Twente na een geweldige start toch met moeite de drie punten.

Huidige vorm FC Twente

FC Twente doet het tot nu toe prima in de Nederlandse Eredivisie. Heel even leek de klad erin te komen zitten toen de Tukkers van sc Heerenveen verloren en er ook tegen Feyenoord keihard vanaf gingen. De ploeg van trainer Ron Jans herstelde zich echter goed van deze tegenslagen en won achtereenvolgens van FC Groningen en SC Cambuur.

Huidige vorm RKC Waalwijk

RKC is bezig met een wisselvallige reeks. De Brabantse formatie is de verrassing van dit nog prille seizoen. Ze staan keurig in het linkerrijtje en wisten het Ajax ook heel lang moeilijk te maken toen de Amsterdammers in de vorige speelronde naar Waalwijk waren afgereisd.

Extra verrassend was het dat RKC in het KNVB bekertoernooi uitgeschakeld werd door de amateurs van voetbalclub De Treffers. Trainer Oosting had het tweede elftal opgesteld in het bekerduel en dat pakte verkeerd uit. De Treffers wonnen met 2-0.

Wanneer is FC Twente – RKC Waalwijk

De Eredivisie wedstrijd FC Twente Enschede – RKC Waalwijk wordt op zondag 30 oktober gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Wordt het weer een sensationele openingsfase, zoals vorig seizoen? Volg het via Sporttribune.nl: het online nieuwsplatform waar jij altijd op de eerste rij zit met dagelijkse nieuwsberichten over het Nederlandse en internationale voetbal of andere topsporten, zoals wielrennen en Formule 1.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie